Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ob
ob
0 12.11.2018 11:09:13

Fužinar Interdiskont s težavo v Prekmurju

ob
Šesti krog tekmovanja v obeh prvih ligah je ponudil številne zanimive in dramatične tekme. Večina tekem je sicer končna pri pričakovanjih, a kljub temu smo bili tudi priče nekaterim presenečanjem.

Pri moških je bil v ospredju prekmursko – koroški spopad v Puconcih, kjer je Pucončan Mitja Horvat, ki je premagal vse tri domače igralce poskrbel, da ni prišlo do presenečanja. Seveda sta mu Pomagala Janez Petrovčič in še posebej Darko Jamšek, ki je nekoliko presenetljivo premagal prvega domačega igralca Tomaža Pelcarja. Sploh so favorizirani Korošci imeli kar nekaj težav, še posebej do šestega medsebojnega dvoboja, ko je Luka Norčič z zmago proti Jamšku izid izenačil na 3:3. V nadaljevanju se je Pelcar močno upiral Horvatu ter Norčič Petrovčiču, toda izkušena igralca Interdiskonta sta na koncu slavila in gostom prinesla pričakovano zmago. V primerjavi s Korošci, ki so imeli težave proti Prekmurcev pa to ne velja za vodilne Mariborčane, ki po pričakovanju brez vseh težav premagali drugo prekmursko ekipo, zadnjeuvrščene Sobočane. Čeprav so Štajerci nastopili brez obeh svojih prvih igralcev Matica Slodeja in Gregorja Komca, so niso preveč utrudili proti prekmurskim veteranom, saj je povprečje treh soboških igralcev dobrih 58 let, najstarejši jih šteje kar 66. Po dvakrat sta za mariborske „železničarje“ Matevž Črepnjak in Danilo Piljak, v edinem dvoboju, ki se ni končal po treh nizih, pač pa po petih, je Redy Petrović premagal Darka Fijavža.
Do tega kroga je bila brez zmage tudi prva ekipa Mengša, ki ni imela najbolj ugodnega žreba, tokrat pa so v svoji dvorani v napetem obračunu do nje prišli v dvoboju z gosti s Kodeljevega. Do odločilne zmage je v osmem dvoboju prišel Andraž Avbelj, ki je Denisa Pintarja ugnal s 3:2, pred tem je Avbelj premagal še Domna Peperka. Dvakrat je slavil Klemen Jazbič, enkrat pa David Orešnik, medtem ko je pri Ljubljančanih vse tri svoje dvoboje dobil Andraž Novak, a je to bilo premalo za skupni uspeh. Aktualni državni prvak, Krka, je gostil Savinjčanke. Po zmagi Lorencia Lupulescuja nad Oskarjem Roscem, je Jure Slatinšek premagal Tilna Cvetka, Patrik Rosc pa je bil boljši od Tilna Novaka. Toda v nadaljevanju so Novomeščani vajeti igre le vzeli v svoje roke, dvakrat je do zmage prišel Cvetko, še svoj drugi dvoboj je dobil Lupulescu, z najbolj tesnim izidom pa je Novak premagal Slatinška. Eno večjih presenečanj se je pripetilo v Izoli, kjer so v spopadu dve najmlajših ekip v ligi, tesno slavili gostje iz Mengša. Že po petih dvobojih so vodili s 4:1, a se se domači niso predali in so uspeli izenačiti na 4:4, toda do popolnega preobrata le ni prišlo, saj je z zmago proti Taju Lavriču poskrbel Nejc Erjavec.
Med ženskami je derbi kroga prav tako bil v Puconcih, a se je tekma končala že po petih dvobojih. Vendar je bila pot Ljubljančank do zmage veliko težja, kot kaže končni izid. Staša Matis je proti sestrama Niki in Zali Veronik izgubila šele v petem nizu. Dober odpor je Niki Veronik nudila tudi Nuša Vogrinčič, ki je izgubila z 1:3, pa tudi Tamara Pavčnik se je ob zmagi s 3:1 morala pošteno potruditi, da je zlomila odpor Ane Kovačec... Do svoje četrte so prišle Logatčanke, ki so do nje prišle v Vrtojbi. Za domačo ekipo je spet zaigrala Sara Tokić, ki po bolezni še nima dovolj moči, za Logatčanke sta bili dvakrat uspešni Nina Zupančič in Katja Gutnik, enkrat pa Kaja Okorn. Junakinja tretje letošnje zmage Kajuh Slovana je bila na Jesenicah Lara Opeka, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, dvakrat je slavila Tjaša Novak, za domačinke sta po enkrat zmagali Nuša Bolte in Barbara Jančič. Aktualne državne prvakinje pa so v ponovitvi lanskega finala play offa prez težav premagale podprvakinje iz Zaloga. Gostje so dvoboj sicer začele z zmago Ivane Zere proti Urški Čokelj, vendar nadaljevanje zanje ni bilo več tak uspešno, čeprav so bile dvakrat blizu uspeha. Tako je Ivana Zera proti Lei Paulin klonila v petem nizu, v petem nizu pa je do zmage v dvoboju s Tjašo Supanič prišla tudi Urška Čokelj. V domači ekipi sta sicer pričakovano po dvakrat zmagali Lea Paulin in Jana Ludvik.

Izidi 6. kroga v I. SNTL – Vzajemna, moški:
Krka – Savinja 5:2 (Lupulescu – O. Rosc 3:0, Cvetko – Slatinšek 0:3, Novak – P. Rosc 2:3, Cvetko – O. Rosc 3:0, Lupulescu – P. Rosc 3:1, Novak – Slatinšek 3:2, Cvetko – P. Rosc 3:1)
Kema Puconci – Fužinar Interdiskont 3:5 (Zelko – Petrovčič 3:2, Pelcar – Jamšek 1:3, Norčič – Horvat 0:3, Pelcar – Petrovčič 3:1, Zelko – Horvat 0:3, Norčič – Jamšek 3:2, Pelcar – Horvat 2:3, Norčič – Petrovčič 1:3).
Mengeš – Kajuh Slovan 5:3 (Orešnik – Pintar 3:1, Jazbič – Peperko 3:1, Avbelj – Novak 1:3, Jazbič – Pintar 3:1, Orešnik – Novak 1:3, Avbelj – Peperko 3:1, Jazbič – Novak 1:3, Avbelj – Pintar 3:2)
Arrigoni Izola – Cornilleau Mengeš 4:5 (Lavrič – Frelih 2:3, Paulin – Erjavec 0:3, Novel – Trtnik 1:3, Paulin – Frelih 3:0, Lavrič – Trtnik 0:3, Novel – Erjavec 3:2, Paulin – Trtnik 3:2, Novel – Frelih 3:0, Lavrič – Erjavec 1:3)
ŽNTK Maribor – Sobota 5:0 (Črepnjak – Gumilar 3:0, Piljak – Žekš 3:0, Petrovič – Fijavž 3:2, Piljak – Gumilar 3:0, Črepnjak – Fijavž 3:0).
Vrstni red: 1. ŽNTK Maribor 12, 2. Krka 10, 3. Fužinar Interdiskont 10, 4. Cornilleau Mengeš 8, 5. Arrigoni Izola 6, 6. Kema Puconci 4, 7. Savinja 4, 8. Kajuh Slovan 4, 9. Mengeš 2, 10. Sobota 0.


Rezultati 6. kroga v I. SNTL – Vzajemna, ženske:
Letrika – Logatec 0:5 (Tokič – Zupančič 0:3, Mozetič – Okorn 2:3, Kompara – Gutnik 0:3, Mozetič – Zupnačič 0:3, Tokič – Gutnik 1:3).
Kema Puconci – ŽNTK Ljubljana 0:5 (Vogrinčič – N. Veronik 0:3, Matis – Z. Veronik 2:3, Kovačec – Pavčnik 1:3, Matis – N. Veronik 2:3, Vogrinčič – Pavčnik 0:3).
Jesenice – Kajuh Slovan 2:5 (Smolej – Novak 0:3, Bolte – Šabanov 3:1, Jančič – Opeka 0:3, Bolte – Novak 0:3, Smolej – Opeka 0:3, Jančič – Šabanov 3:2, Bolte – Opeka 0:3).
Arrigoni Izola – Vesna Zalog 5:1 (Čokelj – Zera 0:3, Paulin – Trelec 3:1, Ludvik – Supanič 3:0, Paulin – Zera 3:2, Čokelj – Supanič 3:2, Ludvik – Trelec 3:0).
Prosta je bila ekipa Preserja.
Vrstni red: 1. Arrigoni Izola 10, 2. ŽNTK Ljubljana 10, 3. Logatec 8, 4. Kema Puconci 6, 5. Kajuh Slovan 6, 6. Vesna Zalog 4, 7. Letrika 4, 8. Jesenice 0, 9. Preserje 0.





Članki iz rubrike