uros steklasa Odkrito.si

Znana Slovenca dahnila usodni da

Sara Carbonero, iker casillas Svet24.si

Potem ko je Casillasa na cedilu pustilo srce, ima ...

dvojčka Petisvet.si

Večno mladi in igrivi - rojeni v znamenju Dvojčka

karel destovnik - kajuh Svet24.si

FOTO: V Šoštanju šokirani: albanski orel na ...

katarina bencek 1 Svet24.si

Katarina Benček izdala knjigo z vročo vsebino: ...

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

tanja žagar miki šarac Njena.si

Zakaj Tanja Žagar sinčka ne bo izpostavljala ...

dp
dp
0 12.11.2018 11:50:44

Kopica kolajn za paraplesalce

ŽŠIS
Na Poljskem se je končalo evropsko prvenstvo v športnem paraplesu, kjer je navdušila tudi Slovenija, ki se domov vrača s kar šestimi kolajnami.

Zadnjo je osvojil Amir Alibabić, ki je zaokrožil slovenske uspehe s tretjim mestom v kategoriji single men 1. Amir je osvojil sam, ali skupaj z Nastijo, medaljo v vseh disciplinah (Amir skupaj štiri, Nastija Fijolič dve v duo kategoriji), v katerih je tekmoval.
Zadnji dan sta nastopala tudi plesna para Sara Štirn in Nino Batagelj v combi standard 1 ter Nastija Fijolič in Klemen Pirman v combi standard 2. Oba para sta v močni konkurenci bila blizu finala. Posebno pohvalo si zasluži Nino Batagelj, ki je v samo enem letu močno napredoval. Nastija pa se je po začetnem šoku, ko so jo klasificirali v razred 2, borila enakovredno s plesalci v tem razredu. S Klemnom bi se verjetno v razredu 1 lahko borila za medaljo. Sara in Nino sta tako na koncu dosegla 7. mesto, Nastija in Klemen pa 10. mesto.
V soboto sta Nastija Fijolič in Amir Alibabić v kategoriji duo latin 1 dosegla drugo mesto. Alibabič je bero kolajn začel sestavljati že v petek. V single men freestyle 1 je zasedel izvrstno 2. mesto. Nastija in Amir pa sta v duo freestyle 1 prav tako pristala na 2. mestu.
Slovenija je na EP nastopila v postavi: Nastija Fijolič (single women freestyle 1), Amir Alibabič (single men freestyle 1, single men 1), Nastija Fijolič in Amir Alibabič (duo latin 1, duo freestyle 1), Sara Štirn in Nino Batagelj (combi freestyle 1, combi standard 1), Nastija Fijolič in Klemen Pirman (combi standard 1)
Drugi dan evropskega prvenstva je našo izbrano vrsto obiskala predstavnica slovenske ambasade v Varšavi ga. Maja Šegota, ki je navdušeno navijala, so sporočili iz našega tabora, nad katerim zelo uspešno bdi glavni trener Andrej Novotny.

Članki iz rubrike