krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

1704374490-mm2-0899-1704374452059 Njena.si

To je Goran Dragić naredil za slovenske otroke

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 04.05.2018 15:10:24

Svetovno atletsko prvenstvo leta 2019 v Dohi z vrsto novosti

Reuters
Mednarodna atletska zveza (IAAF) je predstavila program svetovnega prvenstva 2019, ki bo med 28. septembrom in 6. oktobrom v Dohi. Ker so v tem času v Katarju še vedno zelo visoke temperature in vlažnost, je prišlo do precejšnjih sprememb v tradicionalnem urniku SP. Novost bodo mešane štafete moških in žensk na 4 X 400 m in polnočni maraton.

Tudi tekmovanja v hitri hoji se bodo začela pozno zvečer, ob 23.30 po lokalnem času. Prav tako ne bo dopoldanskih tekmovanj, ampak bodo vsa popoldne in zvečer z enournimi prekinitvami, v katerih bo potekal zabavni program z aktivnostmi za družine ter tekmovanji tudi drugih ljubiteljev kraljice športov vseh starosti.

Prav tako bosta oba mnogoboja, deseteroboj za atlete in sedmeroboj za atletinje, potekala sočasno, prvič v zgodovini SP, obe zadnji disciplini, teka na 1500 in 800 m pa se bosta začela po polnoči.


"Vse to je novo in vznemirljivo. Obenem bo to dobra izkušnja, iz katere se bomo lahko veliko naučili za olimpijske igre leta 2020 v Tokiu in za naslednja velika tekmovanja," je ob tem dejal predsednik IAAF Sebastian Coe v Dohi pred začetkom uvodne tekme diamantne lige leta.

Sheikha Asma al-Thani, vodja marketinga in komunikacij organizacijskega odbora SP, je dejala, da pričakujejo le okrog 10.000 tujih ljubiteljev atletike, zato bodo sedeže na stadionu zapolnili z domačimi gledalci, ki jih želijo privabiti s privlačnimi dogodki.

Slednje si želi tudi prvi mož organizacije SP Dahlan al-Hamad, tudi podpredsednik IAAF, ki je bil zaradi enajstmesečne zalivske krize, ko je večji del zalivskih držav pod vodstvom Savdske Arabije prekinil vse stike s Katarjem, v stalnih stikih z vodstvom mednarodne zveze. Skupina je Katar obtožila podpore terorističnih organizacij in prevelikega povezovanja z Iranom, Katarci odgovarjajo, da je v ozadju zgolj želja po zamenjavi režima.

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike