sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 04.05.2018 08:34:14

Nove informacije iz Avstrije: Nesrečnega slovenskega spidvejista zbudili iz kome, a se je stanje poslabšalo

Slovak Buri se je zabil v motor Pintarja (spredaj), nato je vanju trčil še Poljak Koscielski.
Stane Kadunc
Poročali smo že o spidvejski dirki v avstrijskem Cmureku, ki se je slabo končala za 17-letnega Ljubljančana Jana Pintarja. Ta je še vedno v umetni komi, koliko časa še, ne vedo niti zdravniki.

V Jana je že v drugi vožnji na dirki v prvem zavoju priletel Slovak Patrik Buri, vanju pa nato po trčenju s slednjim še Poljak Marcin Koscielski. Naš mladenič, ki za nesrečo ni bil kriv, je pri tem utrpel poškodbe glave in bil s helikopterjem prepeljan v graško bolnišnico, kjer je še vedno v umetni komi. V sredo so ga iz nje želeli zbuditi, a ker so se se hitro pojavile nove možganske krvavitve, so ga raje vrnili v prejšnje stanje.

Takoj po nesreči je bil prvi pri Janu njegov oče Gregor Pintar, šestkratni državni spidvejski prvak, trikrat še v nekdanji Jugoslaviji in trikrat v Sloveniji, nazadnje leta 1996. Ta nam je v telefonskem razgovoru razkril tudi nekaj podrobnosti o nesreči, za katero pravi, da so mu mnogi, ki so spremljali dirko, dejali, da tako grdega padca že zelo dolgo niso videli.



Bolnišnica v Gradcu, ki je približno petnajstkrat večja od ljubljanskega kliničnega centra, je za celotno Avstrijo center za poškodbe glave, kot pravi Gregor Pintar, ki je ves čas prisoten ob sinu. »Jana so v torek odklopili iz umetne kome, opravili so tudi magnetno resonanco, a se je nato stanje spet malenkost poslabšalo. Dobil je udarec v prsni koš in čelado, razen poškodb glave drugih niso odkrili. Ker so se ponovno pojavile krvavitve v možganih, so ga vrnili v umetno komo,« pojasnjuje Gregor Pintar. Kot pravi, za zdaj niti zdravniki ne vedo, koliko časa bo Jan ostal v tem stanju: »Ob zadnjem razgovoru niso bili ravno optimistični. Pravijo, da ga bodo morda lahko iz kome zbudili že jutri, lahko pa tudi čez en teden še ne.«

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: pintar, spidvej

Članki iz rubrike