mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 03.05.2018 15:38:55

Nekdanji angleški nogometaš Ferdinand ni dobil boksarske licence

Nekdanji član angleške nogometne reprezentance Rio Ferdinand ni dobil britanske boksarske licence. Devetintridesetletnik je boks začel trenirati septembra lani in je na Facebooku izrazil veliko razočaranje, ker se je organizacija za izvedbo poklicnih boksarskih tekmovanj v Veliki Britaniji odločila, da njegove vloge "ta čas ne bo preučila."

"Potem ko sem najavil načrt, da si pridobim boksarsko licenco in stopim v ring, sem treniral štirikrat ali petkrat tedensko, zato to sprejemam še s težjim srcem ... Čeprav se še nikoli nisem počutil bolje fizično ali psihično, pa so so se odločili, da v tem trenutku ne bodo preučili moje prošnje," je bil razočaran Ferdinand.

Kot nogometaš Manchester Uniteda je osvojil pest naslovov v premier ligi in ligo prvakov, igral je tudi za West Ham, Leeds, Manchester United in QPR, dolga leta pa je bil eden ključnih mož angleške reprezentance.



Ferdinand ne bi bil prvi nogometaš, ki bi potem dobil boksarsko licenco in stopil v ring. Pred njim so to storili nogometaši Curtis Woodhouse, Leon McKenzie in Leo Roget. Nekdanji angleški igralec kriketa Andrew Flintoff je leta 2012 prišel do profesionalnega dvoboja, ki ga je tudi zmagal.

Ferdinanda trenira nekdanji prvak verzije WBC v super srednji kategoriji Richie Woodhall, podpira pa ga ena izmed britanskih stavnic.

Značke: nogomet, boks, anglija

Članki iz rubrike