reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 03.05.2018 21:21:34

Slovenci so si z zmago nad Poljaki zagotovili obstanek v elitni skupini

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Halmstadu izpolnila cilj, ki si ga je zadala pred začetkom. Obstala je v elitni skupini, potem ko je danes s 3:1 premagala Poljsko. Odličen dan je imel spet kapetan Bojan Tokić, prispeval je dve točki, tretja je bila delo Denija Kožula.

Brez zmage je spet ostal Darko Jorgić, ki na prvenstvu ostaja le pri eni točki, a to zelo odmevni, v sredo je tako kot na lanskem evropskem prvenstvu premagal tretjega igralca sveta Nemca Dmitrija Ovčarova. Naslednji tekmeci Slovencev, ki bodo zdaj borili od 13. do 20. mesta, bodo Romuni, s katerimi so že izgubili v predtekmovalni skupini.

Poljska in Slovenija sta znanki iz lanskih kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Takrat so dvakrat zmagali Slovenci, ki so pozneje na evropskem prvenstvu osvojili bronasto kolajno. Takrat so pot tlakovali prav proti Poljakom, obračun z njimi pa je bil tudi tokrat zelo pomemben, saj je zagotavljal obstanek v elitni skupini.

Poljaki so pomladili ekipo, v njej ni bilo Daniela Goraka in Kitajca Wang Zheng Yija, namesto njiju sta se izbrancem Andreje Ojsteršek Drnovšek zoperstavila Marek Badowski in Pawel Fertikowski. V ekipi je ostal le Jakub Dyjas, ki je po uvodni zmagi Tokića ugnal Jorgića, se mu tako oddolžil za poraz na prvi tekmi lanskih kvalifikacij in izenačil izid na 1:1. Kožul je nato dokaj gladko premagal Fertikowskega, videti je bilo, da v četrtem dvoboju težjega dela ne bo imel niti Tokić.

Zanesljivo je dobil prva dva niza, nato pa v tretjem osvojil le točko, a se zbral in dobil četrti niz.


Slovenke, v drugem kakovostnem razredu zmagovalke predtekmovalne skupine F, so bile danes proste, v petek pa se bodo že drugič na prvenstvu pomerile z Italijo.

* Izid:
SLOVENIJA - POLJSKA 3:1
Bojan Tokić - Marek Badowski 3:1 (8, -11, 9, 6)
Darko Jorgić - Jakub Dyjas 0:3 (-9, -6, -4)
Deni Kožul - Pawel Fertikowski 3:0 (7, 9, 9)
Tokić - Dyjas 3:1 (5, 4, -1, 8)

Značke: namizni tenis, sp

Članki iz rubrike