Goran Šarac Odkrito.si

Odločitev bivšega moža Simone Weiss dviga ...

sneg Svet24.si

Sneg v Sloveniji: zapadlo ga bo do 25 centimetrov

Frenk Petisvet.si

Včeraj izgubljal bitko z življenjem, danes pa ...

julen, vodnjak, reševanje, totalan Svet24.si

FOTO: Vse manj upanja za malega Julena, na voljo ...

Vožnja pod vplivom alkohola, vinjen, opit, pijan, voznik Svet24.si

VIDEO: Neverjetno: med vožnjo iz avta padel otrok...

Justina Bieberja in Hailey Baldwin Najstnica.si

Znan je datum poroke Justina Bieberja

zoran zarja predin Njena.si

Vnukinja Zorana Predina že po očetovih stopinjah!

STA
STA
0 10.03.2018 18:14:36

Judoistka Andreja Leški slavila na VN Agadirja

Slovenska judoistka Andreja Leški je zmagovalka VN Agadirja v Maroku v kategoriji do 63 kilogramov. V finalu je po treh minutah in 15 sekundah ugnala Avstralko premagala Katharino Haecker ter Sloveniji priborila 29. zmago v zgodovini na velikih nagradah.

Enaindvajsetletna Koprčanka Leškijeva, ki trenira v Ljubljani pri Bežigradu in trikratnem celjskem olimpijcu Rokiju Drakšiču, je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa v podaljšku ugnala mlado Francozinjo Yasmine Horaville, nato pa še Izraelko Inbal Shemesh. Obe sta se v nadaljevanju nastopili uspešno in si priborili bronasti kolajni.

V finalu je slovenski reprezentantki, ki je presenetila že konec februarja v uvodu sezone z zmago na grand prixu v Düsseldorfu, stala nasproti štirikratna prvakinja Oceanije, štiri leta starejša Haeckerjeva. A dvoboj je bil vsaj na videz zanimiv le do sredine druge minute, ko je telesno izredno močna Avstralka imela celo nekaj pobude, Leškijeva pa je bila tehnično aktivnejša. Prvi vazari za Leškijevo, resda po ogledu sodniškega posnetka, pa je pomenil, da se je tekmica morala odpreti in 45 sekund pred koncem je Leškijevi, ki je prežala na napako, uspel met za zmago.


"Pomerili se še nisva, a se poznava s priprav. Je odlična judoistka in vesela sem, da sem potem, ko sem osvojila vazari, prednost obdržala do konca in jo spremenila v zmago," je dejala Leškijeva. O tem, da je bil dvoboj po osvojeni točki lažji, pa: "Celo nasprotno. Bila je zelo agresivna in pomembno je bilo, da sem ostala zbrana." O uvodnih dvobojih pa je dodala: "Tukaj ni slabih tekmic in zato prav nobene ne podcenjujem. Prav v vsak dvoboj grem 100-odstotno in nikakor ni bilo lahko. Proti Francozinji sem zmagala šele po zlati točki, na koncu pa sta se obe nasprotnici z mano povzpeli na stopničke."

Boj za bronasto odličje danes v kategoriji do 70 kg čaka še Anko Pogačnik.

že v petek je Adrian Gomboc, ki po novem prav tako vadi pod taktirko Rokija Drakšiča za Bežigradom, slavil v kategoriji do 66 kilogramov, njegov uspeh je z bronom v isti kategoriji dopolnil Aljaž Sedej. Kaja Kajzer je bila v kategoriji do 57 kg srebrna, Maruša Štangar pa v najlažjem razredu do 48 kg bronasta.

Značke: judo, sta

Članki iz rubrike