Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/au
STA/au
13.08.2014 20:01:44
Deli članek:

Vukmirovićeva v finalu

Grega Wernig

Snežana Vukmirović je uspešno nastopila v kvalifikacijah troskoka.

V tekmovali areni Letzigrunda in okolici se je pozno popoldne razdivjal veter, prevračal šotore in del opreme ter povzročil petdesetminutno prekinitev. Močan spremenljiv veter je motil tekmovanje tudi pozneje v večernih urah.

Svoj najboljši dosežek je dosegla v drugi seriji, ko je pristala pri 13,78 metra, kar je 12 centimetrov manj od njenega najboljšega letošnjega izida. Vendar je tudi to zadostovalo za uvrstitev v finale, ki bo na sporedu v soboto. S tem dosežkom je v svoji skupini zasedla četrto mesto, skupno pa je bila osma.

Kvalifikacije je začela z dosežkom 13,25 metra, v zadnjem (tretjem) skoku pa je zmogla 13,33 metra.

"Razmere so bile zelo težke, že na začetku smo imeli pol ure zamude. Ogrevanje je šlo kar hitro, toda pol ure smo sedele pred startom. Zato je bilo zelo pomembno, kako smo se v tem času pripravile na tekmo. Po prvem skoku, ki je bil sicer veljaven, vendar prekratek, sem šla v začetku drugega zaleta za stopalo naprej in zadela odrivno desko ter dosegla izid za finale. Po tem skoku sem vedela, da sem med prvimi osmimi. Na vrsti je bila sicer še tretja serija. Pred zadnjim skokom je ponovno začelo pihati, čakala sem dolgo, pet sekund do izteka časa za nastop sem šele začela teči in potem skočila, vendar mi kljub želji ni uspelo izboljšati izida," je kvalifikacije opisala Koprčanka.

Normo, ki je znašala 14,20 metra, sta preskočili le Olga Saladuha in Ekaterina Koneva. Ukrajinka je že v prvem skoku dosegla 14,42 metra, medtem ko je Rusinja v drugi seriji pristala pri 14,21 metra. "Že pred tekmo sem menila, da bo 13,90 metra dovolj za finale, Marija Šestak pa mi je pred državnim prvenstvom v Celju dejala, da bo dovolj že 13,80 metra. Kvalifikacije, ki so najtežja preizkušnja, so zdaj za mano. V finalu bom lahko uživala in tekmovala za čim boljši izid in uvrstitev. V soboto je še ena tekma, vreme bo boljše, kot je bilo danes. Želim si končno v tej sezoni preskočiti 14 metrov in če sem v takih razmerah, kot so bile danes, skočila tako daleč, potem bom gotovo tudi v finalu sposobna prek 14 metrov. Ne moti me, ker bo minilo toliko časa med kvalifikacijami in finalom. Zadnjič sem šla s tekme v Švici v Rim, ko je bi podoben časovni razmak, in se je vse dobro izteklo," je sobotni finale napovedala Vukmirovićeva.