Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jaka Širok
Jaka Širok
29.06.2014 10:22:00
Deli članek:

Tudi nosečnost je ne ustavi

vszi

Petkratna ameriška državna prvakinja v teku na 800 metrov Alysia Montano je postala spletna senzacija. Tokrat v ospredju niso njeni odlični tekaški rezultati, ampak njena trdna volja, odločenost in predanost teku.

Čeprav je že v štiriintridesetem (34!) tednu nosečnosti, pa še vseeno vsak dan teče in pravi da se ob tem počuti odlično. Nedavno se je prijavila tudi za nastop na državnem prvenstvu, s čimer je presenetila vse. Čeprav je precej zaostala za predzadnjo tekmovalko, je vseeno dosegla zelo spodoben čas 2:32,13. Bila je deležna velikega odobravanja in spodbujanja ter je požela veliko več pozornosti kot vse ostale tekmovalke, vključno z zmagovalko, skupaj. Pri vsem tem pa je najbolj presenetljivo, da ji njen zdravnik teka ne odsvetuje, temveč jo pri tem podpira in jo postavlja ostalim nosečnicam za zgled. »Vas zanima kako se počutim? Dvajset minut po tekmi sem šla še malo tečt. V soboto je bil dan za počitek, zdaj grem pa na trening. Počutim se sveže kot še nikoli, kje je naslednja tekma?« S takšnimi in podobnimi izjavami Alysia svojim oboževalcem na Twitterju in Facebooku sporoča, da se počuti odlično.

Če niste ravno največji poznavalci atletike in bi vam pred kratkim kdo omenil njeno ime, bi najbrž le skomignili z rameni, kajti njeni četrti mesti na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih in peto mesto na OI v Londonu gredo hitro v pozabo, saj na največjih tekmovanjih štejejo le odličja. Edino odličje, ki ga ima, poleg petih naslovov državne prvakinje, je bron iz dvoranskega svetovnega prvenstva 2010 v Dohi. Alysia je očitno kljub nosečnosti odlično pripravljena in bo po vrnitvi na tekaške steze brez dodatne teže zagotovo nevarna za tekmice. Morda bo že na naslednjih OI v Riu osvojila medaljo in bo s svojim otrokom odtekla častni krog, kdo ve.