Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
27.06.2014 14:14:26
Deli članek:

ACH Volley dobil tekmece v ligi prvakov

Arsen Perić

Ples kroglic na Dunaju je določil, da bodo oranžni zmaji pod taktirko Tomija Šmuca gostili in gostovali v Nemčiji, na Poljskem in v Črni gori.

Zdaj že tradicionalno je bil zadnji petek v mesecu juniju na Dunaju rezerviran za žreba najelitnejših evropskih tekmovanj, tako za rokometni kot tudi pravi gala odbojkarski večer. Celjski rokometaši so v zgodnjih večernih urah dobili skupino smrti, svojo usodo pa so željno pričakovali tudi aktualni slovenski odbojkarski prvaki. Čeprav so apetiti vsaj v rezultatskem smislu tokrat manjši kot v preteklih letih, so imeli pri žrebu srečno roko. Predvsem kar zadeva bližino nasprotnikov, izognili so se namreč dolgemu in finančno zahtevnemu potovanju v Rusijo. Pot jih bo tokrat zanesla k poljskemu podprvaku iz Resovie, ki je znan po neverjetnem občinstvu in izjemno kakovostni ekipi, v nemško prestolnico, kjer domuje ekipa Berlin Recycling Volleys, in k starim znancem na črnogorsko obalo, natančneje v Budvo. Glede na kakovost in izkušnje predvsem Poljakov in Nemcev bi bil preboj v drugi krog tekmovanja oranžnih zmajev glede na sestavo ekipe, roko na srce, prava senzacija. Za vse odbojkarske sladokusce pa bodo poskrbele ekipe v skupinah E in G.


Žreb skupin
Skupina A: Piacenza (ITA), Knack Roeselare (BEL), Tomis Constanta (ROM), Lugano (ŠVI)
Skupina B: Jastrzebski (POL; Alen Pajenk), L. Novosibirsk (RUS), Cai Teruel (ŠPA), Marek Dupnica (BOL)
Skupina C: Asseco Resovia (POL), Berlin Recycling Volleys (NEM), ACH Volley (SLO), Budva (ČG)
Skupina D: Zenit Kazan (RUS), Friedrichshafen(NEM), Olympiacos (GRČ), Posojilnica Aich/Dob (AVT; J. Kovačič, D. Koncilja, R. Satler)
Skupnina E: Cucine Lube Treia (ITA), Fenerbahče (TUR), Paris Volley (FRA), Belogorie Belgorod (RUS)
Skupina F: Skra Belchatow (POL), Antwerpen (BEL), Hypo Tirol (AVS; Gregor Ropret), Češke Budejovice (ČEŠ)
Skupina G: Perugia (ITA), Halkbank (TUR), Tours (FRA), Noliko Maaseik (BEL)