Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
26.06.2014 14:25:47
Deli članek:

Šmuc: To ni uspelo še nikomur

Arsen Perić

Še donedavnega trener v drugi slovenski ligi bo tisti, ki bo jutri v večernih urah stiskal pesti za čim ugodnejši žreb lige prvakov na Dunaju, med kroglicami bo tudi ime njegove nove ekipe, ekipe ACH Volleyja.

Dolgoletni uspešni reprezentant in tudi član ekipe ACH Volleyja se je namreč iz klopi drugoligaša oziroma, če želite, nesojenega prvoligaša Črnuč ACH preselil na klop ekipe, ki bo tudi v letošnji sezoni igrala v ligi prvakov. Sprememb bo, kot je bilo v zadnjih dneh že velikokrat zapisano, veliko tako v igralskem kadru kot tudi na finančnem področju. Kako se bo Šmuc spoprijel z novim položajem? »Glede na dejstvo, ki mi je bilo predstavljeno, da bom lahko imel v ekipi svoje fante oziroma vsaj polovico svojih, sem se odločil relativno hitro. Vsakemu trenerju mora nastopanje v ligi prvakov predstavljati izziv ne glede na to, s kakšno ekipo bo nastopal,« je povedal novopečeni trener enajstkratnih prvakov, ki bo imel ob sebi pomočnika Primoža Dirntiša, s katerim je sodeloval že v zadnjih treh letih.

Že igranje mora biti izziv

Po igralskih imenih, ki so na voljo v tem trenutku, bo ekipa v ligi prvakov morala, roko na srce, pokazati vse in še več, če bo želela priti do kakšnega odmevnega rezultata, v Evropi pa Šmuc računa prav na neobremenjenost svojih varovancev, seveda bo veliko odvisno od jutrišnjega žreba. »Na voljo imam domačo ekipo, fantje, ki prihajajo iz ekipe Črnuč, so zelo preprosti, kar se mi zdi zelo pomembno, saj večjih pričakovanj vsaj glede financ ne bi smeli imeti, velik izziv jim mora biti že igranje v ligi prvakov.« 

Ni mi bil všeč pristop izpred nekaj let, ko je bilo v klubu sedem ali osem tujcev, to sem rekel že takrat. Upam, da bomo tudi z domačim kadrom uspeli doseči odmevne rezultate.

Tako kot je tudi Šmucu, ki je v smehu dodal, da takšen podvig, da se je iz druge lige prebil v ligo prvakov, verjetno ni uspel še nikomur. In kako novopečeni strateg slovenskih rekorderjev gleda na stanje v slovenski odbojki, ki se trenutno spopada z veliko krizo na klubskem področju in ki hkrati hiti k največjemu reprezentančnemu uspehu? »V vsakem skupinskem športu obstajajo določeni vzponi in padci. Zame sta še vedno največja uspeha ACH Volleyja uvrstitev na zaključnem turnirju lige prvakov in osvojitev pokala top teams. Veseli me, da so se časi tako spremenili, da bodo dobili priložnost mladi igralci. Ni mi bil všeč pristop izpred nekaj let, ko je bilo v klubu sedem ali osem tujcev, to sem rekel že takrat. Upam, da bomo tudi z domačim kadrom uspeli doseči odmevne rezultate,« je v optimističnem slogu zaključil Šmuc.