callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

matjaz kek Ekipa24.si

Kaj je želel povedati Matjaž Kek? Selektor z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 31.05.2024 21:55:56

VN Češke : Bo Bartosz Zmarzlik le prišel do rekordne zmage?

Svetovni prvak Bartosz Zmarzlik - Bartek, že dolgo napada rekordno štiriindvajseto GP zmago.
psno
Praga s stadionom Marketa je tradicionalno prizorišče in edino, ki od leta 1995 prireja GP dirke. Slovak Vaculik bo napadal hat-trick. Svetovni prvak Zmarzlik si močno želi rekordne zmage. Lahko spet pride do presenečenja?

Legendarni stadion Marketa, ki leži v bližini največjega evropskega stadiona Sparte, kjer se je pred več kot petdesetimi leti na Spartakiadi zbralo več kot dvesto tisoč gledalcev, je sicer praktično edini ekskluzivni član GP serije, saj na njem dirke prirejajo vse od leta 1995, ko je bila uvedena GP serija, v kateri se vozniki borijo za naslov svetovnega prvaka v spidveju. V zadnjem trenutku je moral nastop odpovedati Avstralec Jason Doyle zaradi poškodbe, kar je seveda velik minus za njegovo borbo za naslov prvaka. V Pragi ga bo zamenjal njeg sonarodnjak Max Fricke, ki je lani izpadel iz te serije. Se pa je Max vedno odlično znašel na Češkem.

Hankok z Woffijem
Mladi Čeh Jan Kvech si želi dobrega rezultata doma pred svojimi navijači.
psno

Skupni vrstni red po treh od 11 dirk: 1. B. Zmarzlik (Pol) 50, 2. J. Holder 48, 3. J. Doyle (oba Avs) 47, 4. R. Lambert (VB) 41, 5. M. Michelsen (Dan) 36, 6. D. Bewley (VB) 28, 7. M. Vaculik (Svk) 27, 8. F. Lindgren (Šve) 26, 9. D. Kubera (Pol) 25, 10. L. Madsen (Dan) 25, 11. K. Huckenbeck (Nem) 25, 12. S. Wozniak (Pol) 16, 13. T. Woffinden VB) 16, 14. A. Lebedievs (Lat) 14, 15. J. Kvech (Češ) 10, 16. M. Ciernak (Pol) 3, 17. M. Žagar (Slo) 2, 18. N. Blodorn (Nem) 2

Tudi tokrat lahko ponovno pričakujemo odlično dirko, na kateri je med favoriti Poljak Bartek Zmarzlik, ki lovi rekordno zmago, veliki tekmec mu je letos Avstralec Jack Holder.


Ker je tu steza najbolj klasična med vsemi v letošnji seriji in je tudi mnogo daljša od predhodnih treh prizorišč, lahko pričakujemo tudi kakšna presenečenja. Morda najbolj vroč je seveda Martin Vaculik iz Slovaške, ki je tu na Češkem slavil dvakrat zapored in bo lovil tretjo zaporedno zmago. Seveda bo imel največjo podporo s tribun, saj ga imajo Čehi za svojega, poleg tega pa bo na dirki velika množica iz Slovaške. Pa tudi iz Slovenije bo na tribunah dosti navijačev, ki seveda podpirajo Martina.

Pred dirko je Vaculik dejal: "Res je zelo rad nastopam v Pragi. Imam veliko podporo publike. Pa tudi mojih navijačev od doma ne bo manjkalo. Toda zavedam se, da moram pošteno garati za dober rezultat, saj mi ni bilo nikoli nič podarjenega. Pa tudi tekmeci bodo zelo neusmiljeni. Vse bom dal od sebe. Morda pa se bo izšlo za veliko zmagoslavje."

Vaculika zalivajo po zmagi v Pragi 23
Slovaka Martina Vaculika so po zmagi pred letom dni v Pragi tekmeci zalili s šampanjcem.
psno

Velika pričakovanja pa ima domača publika, od domačega dvojca. Mladi Jan Kvech se še lovi, saj je novinec v tej seriji. Zdaj upa, da bo doma lahko ustvaril boljši rezultat. Povabljenec na dirko, Vaclav Milik, pa se zelo dobro spominja dirke pred sedmimi leti, ko je bil doma celo tretji in je zadnji Čeh, ki je bil v GP seriji na stopničkah. Tokrat si želi temu dosežku približati in si dati nov zagon v lovu na GP serijo.


Značke: spidvej, grand-prix

Članki iz rubrike