franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
0 03.06.2023 17:50:24

Verstappen prepričljivo najboljši v kvalifikacijah Barcelone

Profimedia
Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 v Barceloni. Svetovni prvak in vodilni v seštevku sezone 2023 je ugnal domačina Carlosa Sainza (Ferrari), tretji je bil Britanec Lando Norris (McLaren).

Nizozemec pred osmo dirko sezone ni imel večjih težav, da je prišel do četrtega najboljšega startnega položaja letos in skupno 24. v karieri. Drugi Sainz je namreč zaostal 0,462 sekunde, bolj tesen pa je bil boj za mesta za njim.

Na koncu je na tretje startno mesto privozil Norris, ki je le za dve stotinki ugnal Francoza Pierra Gaslyja (Alpine). Iz tretje vrste pa bosta začela nekdanji svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) in Kanadčan Lance Stroll (Aston Martin).



Slabše od pričakovanj sta se odrezala druga voznika Red Bulla in Ferrarija. Pri slednjem je Monačan Charles Leclerc prišel le do 19. mesta, brez zadnjega dela kvalifikacij pa je ostal tudi Mehičan Sergio Perez. Verstappnov moštveni sotekmovalec in drugi v SP je bil danes le 11.

Pred nedeljsko dirko, v Barceloni se bo začela ob 15. uri, ima Verstappen v SP 39 točk prednosti pred Perezom (144-105). Tretji je domačin Fernando Alonso (Aston Martin) s 93 točkami. Alonso je bil danes v kvalifikacijah deveti.

Članki iz rubrike