mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

au
au
27 03.06.2023 12:53:29

Bo ptujski 'superman' atletike silovito napadel svetovni rekord? Njegove besede odmevajo ...

Profimedia
Kristjan Čeh – najboljši slovenski športnik lanskega leta, najboljši slovenski atlet, svetovni prvak, kolos s Ptuja, predvsem pa skromen mladenič, ki uživa ob domačem ognjišču, v družbi tistih, ki so mu najbližje.

V letošnji sezoni želi Kristjan zmagati na vseh mitingih diamantne lige in ubraniti naslov svetovnega prvaka. V obširnem pogovoru za sobotno prilogo športnega dnevnika Ekipa SN je razmišljal tudi o svetovnem rekordu: "Na treningih nikoli ne mečem tako daleč kot na tekmah. Prepričan sem, da če bo šlo naprej tako, kot mora iti, če bom spočit in bodo pogoji ugodni … potem lahko vržem zelo daleč. Zelo, zelo daleč. Težko pa obljubim svetovni rekord (74,08 metra; Vzhodni Nemec Jürgen Schultz 6. junija 1986 v Neubrandenburgu; op. p.). Moralo bi biti res vse idealno …"

kristjan ceh 3
Profimedia


Toda če ima Čeh stalne mete preko 70 metrov, morda okoli 71 metrov, mu eden v idealnih pogojih lahko odleti tudi do 74 metrov. S tem se 24-letni Ptujčan strinja:"To pa drži. Če imaš dober dan, če je vse idealno, če so pogoji dobri … Vsekakor disk lahko odleti tako daleč."

Torej teoretično lahko pade tudi svetovni rekord? "Teoretično lahko."

Daljši pogovor s Kristjanom Čehom, v katerem je razkril tudi svoj odnos s svojim največjim tekmecem Litovcem Mykolasom Alekno, pa pojasnil, kakšno je življenje v Estoniji, od koder prihajata njegovo dekle in trener, si lahko preberete v Ekipini sobotni izdaji, ki je na voljo tudi na spletni Trafiki24.

sobotna priloga

Članki iz rubrike