nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

sta
sta
0 03.06.2023 16:53:29

Nadal bo po operaciji odsoten vsaj pet mesecev

Profimedia
Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal bo po operaciji kolka odsoten vsaj pet mesecev, so danes poročale tiskovne agencije, med njimi tudi nemška tiskovna agencija dpa. Zaradi težav s kolkom ni igral že od januarja.

Nadal je o operaciji in odsotnosti s turnirjev danes prek Twitterja obvestil svoje sledilce. Španski as prav danes sicer praznuje svoj 37. rojstni dan.

Dvaindvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je v petek v Barceloni prestal artroskopsko operacijo poškodovane mišice upogibalke levega kolka. Nadal je šel pod nož približno dva tedna po tem, ko je sporočil, da v Parizu ne bo lovil petnajstega naslova zmagovalca Roland Garrosa. Poseg je potekal dobro, je povedal.


Rehabilitacijo bo začel takoj, če bo vse po sreči, je zapisal in se vsem zahvalil za lepe želje. "Danes tudi na moj rojstni dan. Ne ravno na kraju, kjer bi želel biti oziroma o tem sanjal, a vseeno hvala."

Nadal ni odigral dvoboja vse od drugega kroga OP Avstralije v začetku leta. Prihodnje leto želi končati kariero in znova nastopati na turnirjih, ki mu največ pomenijo.

Trenutno je Nadal po številu osvojenih naslovov na turnirjih velike četverice izenačen s Srbom Novakom Đokovićem. Ta je osvojil OP Avstralije v začetku leta in se je v petek prebil v osmino finala turnirja v Parizu.

Članki iz rubrike