Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 03.06.2023 11:44:00

Nadal pod nož zaradi bolečega kolka

Profimedia
Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je v petek opravil artroskopsko operacijo, da bi zdravniki lahko ugotovili stanje z njegovim poškodovanim kolkom, poroča španska tiskovna agencija EFE. Zaradi poškodbe ni igral že od januarja. Njegova zdravniška ekipa naj bi ugotovitve predstavila danes.

Kot poroča EFE, ga je operirala ekipa treh zdravnikov v Barceloni. Z njo je pregledala mišico upogibalke kolka, ki Nadalu povzroča težave vse od januarja. Takrat je zaradi težav izgubil že v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije.

Dobitnik 22 turnirjev za grand slam, ki danes praznuje 37. rojstni dan, kljub prvotni časovnici, da bo okreval v šestih do osmih tednih, od takrat še ni igral dvoboja. Pred kratkim je tako moral sporočiti, da ga ne bo niti na trenutnem odprtem prvenstvu Francije, ki ga je doslej osvojil rekordnih 14-krat.


"Za mano so težki meseci, v katerih nisem našel rešitve za težave, ki so se pojavile v Avstraliji. Nočem biti samo številka v Roland Garrosu," je 18. maja sporočil Nadal. "Moj cilj je premor, naslednje leto pa želim še enkrat poskusiti. Nočem končati kariere na ta način. Tega si ne zaslužim."

Nadal tako prvič po premiernem nastopu 2005 manjka na največjem peščenem turnirju na svetu. Kot vse bolj kaže, pa bi lahko izpustil celotno sezono, s ciljem, da bi vendarle odigral vsaj še eno sezono prihodnje leto.

Trenutno je Nadal po številu osvojenih naslovov na turnirjih velike četverice izenačen s Srbom Novakom Đokovićem. Ta je osvojil OP Avstralije v začetku leta in se je v petek prebil v osmino finala turnirja v Parizu.

Značke: tenis, poškodba

Članki iz rubrike