Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 16.09.2022 22:37:28

Zmarzlik pred potrditvijo tretjega naslova prvaka

Mladi Anglež Dan Bewley v pričakovanju vročega boja za bron posluša nasvete legende spidveja Američana Grega Hancocka.
psno
Švedska bo po treh letih ponovno gostila VN. Bartek Zmarzlik lahko potrdi naslov prvaka, Madsen pa srebrno medaljo.

V Malilli na Švedskem bo v soboto zvečer predzadnja letošnja dirka za svetovno prvenstvo v spidveju. Predvsem Švedi se že zelo veselijo, da bodo končno spet videli največje mojstre tega športa pri njih. V zadnjih dveh sezonah so zaradi covida–19 VN pri njih žal odpadle.



Sama dirka v Malilli bi lahko dala dva odgovora, za končno prvo mesto in za drugo mesto. Poljak Bartosz Zmarzlik lahko že na tej dirki osvoji svoj tretji naslov svetovnega prvaka. Edini pogoj je, da bo na dirki boljši, čeprav le za mesto, od Danca Leona Madsna. Slednji pa lahko potrdi končno drugo mesto in to v primeru, da bo boljši za štiri oziroma tri točke od mladega Bewleya oziroma Dudka, medtem ko imajo ostali zasledovalci le teoretične možnosti. Bo pa zato zanimiva borba za bron. Anglež Daniel Bewley ima le točko prednosti pred Poljakom Patrikom Dudkom in pet pred svojim sovoznikom Lambertom. Medtem ostali vendarle zaostajajo deset in več točk. Poleg tega Poljak Janowski niti ni več nevaren, saj je v izrazito slabi formi. Manjšo nevarnost za Angleža pomeni le Fredrik Lindgren, ki je sicer na Danskem razočaral. Toda na domačem terenu velja za nekatere celo za prvega favorita. Če bi mu uspelo, bi lahko zaostanek 17 točk močno zmanjšal. Treba pa je vseeno vzeti v uvid, da je steza za vse malce manj znana, obenem pa je tudi kratka, kar predvsem za Poljake ni najboljše. Pred tednom dni je v Vojensu zagodlo vreme, ko se je pred dirko ulilo iz neba. Naliv je pogoje močno spremenil in so v trenutku v prednost prišli izkušeni, ki so hitro uspeli napraviti spremembe na nastavitvah na motorjih.



Tako na Švedskem kot tudi na zadnji dirki čez dva tedna pa se obeta hud  boj za obstanek med prvo šesterico. Iz tega pogleda se nam obeta zelo zanimiva in tudi izenačena dirka.



Domači navijači Švedi si seveda želijo domačega uspeha. V letošnji sezoni Švedi še nimajo zmage. Njihov edini pravi adut je Fredrik Lindgren, ki pa je v letošnji sezoni bil le dvakrat tretji. Tokrat mu bo kot povabljenec na dirki v pomoč Oliver Berntzon, ki je iz GP serije izpadel lani skupaj z našim Matejem Žagarjem. Na dirki pa ne bo poleg Thomsena še enega Danca, mladega Michelsena, ki se je pred dnevi hudo poškodoval. Zamenjal ga bo mladi Danec Mads Hansen.



Skupno po osmih od 10 dirk
1. B. Zmarzlik (Pol) 128, 2. L. Madsen (Dan) 108, 3. D. Bewley (VB) 91, 4. P. Dudek (Pol) 90, 5. R. Lambert (VB) 86, 6. M. Janowski (Pol) 76, 7. F. Lindgren (Šve) 74, 8. T. Woffinden (VB) 74, 9. M. Michelsen (Dan) 70, 10. J. Doyle (Avs) 68, 11. M. Vaculik (Svk) 59, 12. J. Holder (Avs) 58, 13. A. Thomsen (Dan) 51, 14. M. Fricke (Avs) 49, 15. P. Przedpelski (Pol) 28, 16. R. Jensen (Dan) 12, 17. A. Lebedievs 12, 18. M. Žagar 11

Članki iz rubrike