kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

/
/
0 16.09.2022 11:59:12

Festival ekstremnih športov Grand Skate Tour - zbralo se je več kot 150 tisoč ljudi

Mednarodni Festival ekstremnih športov Grand Skate Tour je potekal v Moskvi na VDNH od 2. do 11. Septembra 2022. Festivala se je udeležilo 5 tisoč športnikov iz Rusije in 28 držav sveta - med drugim so sodelovali Argentina, Bahrajn, Bolgarija, Zambija, Egipt, Izrael, Španija, Iran, Kolumbija, Kuba, Madagaskar, Rusija, Mongolija, Srbija, ZDA, Uganda, Francija, Šri Lanka, Etiopija, Južna Afrika.

Na prvi vikend so potekala roller-šport in skiro tekmovanja. Vrhunec festivala je bil dosežen s skateboarding in longboarding tekmovanji, ki so zaključila program in so trajala zadnje tri dni. Zmagovalci med ženskami so bile ruske Ekaterina Shengelia (12.56 točk), Lilia Sukhankova (11.32 točk) in Maria Ožigova (11.18 točk). Pravi boj pa je izbruhnil v moški konkurenci – zmagovalec je bil argentinski Matias Dell Olio (30.64), eden od najmočnejših skateboardistov na svetu, ki je lani osvojil 4. mesto na svetovnem prvenstvu v Rimu. Yvon Martinez (29.12) in Yegor Kaldikov (26.50), so v drugem in tretjem mestu. Skupni nagradni sklad je skateboarding tekmovanje je bil več kot 20 tisoč evrov.

Zmagovalec turnirja Dell Olio: "To je eden najboljših turnirjev, na katerem sem sodeloval: veliko ljudi, veliko energije, visoka raven rolkanja, veliko držav, ki sodelujejo. Prepričan sem, da je Grand Skate Tour spremenil življenja mnogih ljudi!" Festival ekstremnih športov Grand Skate Tour je potekala drugič, prvič je potekal v decembru 2021 v Nižnem Novgorodu. Projekt je organizirala ruska Skateboarding federacija. V celotnem času letošnjega festivala ga je obiskalo več kot 150 tisoč obiskovalcev in več kot pol milijona gledalcev prek spleta in televizije.



Značke: rusija, tekmovanje

Članki iz rubrike