Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 16.09.2022 16:51:10

Uff, kakšne besede! Đoković se je znašel pod plazom kritik, s tem odzivom pa je utišal vse!

Profimedia
Roger Federer je v četrtek sporočil, da bo končal profesionalno kariero, kar je sprožilo številne odzive.

Med prvimi se je odzval Rafael Nadal, nikjer pa ni bilo odziva Novaka Đokovića, zaradi česar so mnogi udarili po srbskem tenisaču. Toda slednji je zdaj spregovoril in z ganljivim sporočilom utišal kritike.


"Roger, težko je videti ta dan in z besedami povedati, kaj sva vse delila v tem športu. Več kot desetletje neverjetnih trenutkov in bitk, ki se jih lahko spomniva. Tvoja kariera je postavila ton temu, kaj pomeni doseči izjemnost in voditi z integriteto in uravnoteženostjo. Čast mi je, da te poznam tako na igrišču kot zunaj njega, in veselim se mnogih let, ki prihajajo. Vem, da to novo poglavje vsebuje neverjetne stvari zate, Mirko, otroke, tboje najdražje, Rogerjevi navijači pa imajo še vedno veliko stvari, ki se jih lahko veselijo. Naša družina vam želi veliko radosti, zdravja in blaginje v prihodnosti. Veselimo se, ker bomo lahko proslavili vaše dosežke in vas bomo videli v Londnou.

Đoković in Federer bosta sodelovala na pokalu Laver, saj bo Federer naslednji teden nastopil na turnirju v Londonu, kjer bo odigral zadnji profesionalni dvoboj v karieri. Ob njem bodo v ekipi še Đoković, Nadal in Murray. Evropo, ki jo bo vodil legendarni Bjorn Borg, bosta zastopala še Cicipas in Ruud. Moštvo sveta bo vodil John McEnroe, v njej pa bodo Fritz, Auger-Aliassime, Schwartzman, Tiafoe, De Miinaur in Sock.

Članki iz rubrike