Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
4 27.08.2022 18:03:33

Ga porazi proti Sloveniji še vedno bolijo?! Nekdanji selektor očitno pozabil na evropske podprvake!

alesfevzer.com

Slovenska odbojkarska reprezentanca je domače svetovno prvenstvo v Stožicah odprla s prepričljivo zmago nad Kamerunom, a jo kmalu čakajo precej težji izzivi. Že v nedeljo bo na drugi strani mreže stala zvezdniška zasedba Francije.

Tudi morebiten spodrsljaj Slovencem še ne bi povzročal pretiranih skrbi v povezavi z uvrstivijo v izločilne boje. Slovenci bodo v primeru napredovanja v Stožicah igrali vse do četrtfinala, ključni obračuni za najvišja mesta pa se bodo odvili pri soorganizatorjih prvenstva Poljakih.

Zlata generacija slovenskih odbojkarjev ima na Poljsko sicer lepe spomine, saj so lani ravno v Katowicah ubranili naslov evropskih podprvakov. Mesto v velikem finalu so si zagotovili po veliki zmagi nad gostitelji Poljaki, ki so v zadnjih letih na velikih tekmovanjih postali redna stranka slovenske izbrane vrste.

Nič čudnega torej ni, da Vital Heynen, strokovnjak, ki je ob teh neuspehih sedel na selektorski klopi Poljske, do Slovencev ne goji najbolj prijaznih čustev. Belgijca je sicer lanski poraz s Slovenijo odnesel s selektorskega položaja, zdaj je na čelu nemške ženske reprezentance.

Heynen je ob začetku prvenstva razkril, kdo se bo po njegovem mnenju boril za najvišja mesta, ob tem pa je (pričakovano) pozabil na Slovenijo. V finalu vidi Francijo in Poljsko, ki se jima bosta med najboljšo četverico pridružila še ZDA in Brazilija. Slovenija bo tako po mnenju Heynena izpadla v četrtfinalu, že stopničko prej pa pričakuje izpad aktualnih evropskih prvakov Italijanov.

Članki iz rubrike