Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 16.08.2022 21:52:22

Fia sprejela pravila za motorje v formuli 1 do sezone 2026

Krovna avtomobilistična zveza Fia je danes sprejela nova pravila, ki urejajo novosti predvsem na področju opremljanja z motorji v svetovnem prvenstvu formule 1, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot je sporočila Fia, pravila glede pogonskih enot dirkalnikov do leta 2026 nadaljujejo razvoj zadnjih let, ki se osredotoča na napredek in prizadevanjih za ohranjanje okolja.

Motorji v prihodnosti bodo podobni tistim, ki jih v formuli 1 uporabljajo že zdaj, le da bodo v hibridnih enotah postopoma povečevali delež električnega pogona do 50 odstotkov, pri delu motorja s klasičnim notranjim zgorevanjem pa bodo do takrat popolnoma opustili uporabo fosilnih goriv, motorji bodo lahko uporabljali le sintetična.



"Vzpostavitev napredne tehnologije pogonskih enot formule 1 s sintetičnimi gorivi se sklada z našimi cilji, da formula 1 pomeni tudi napredek in kažipot za običajne avtomobile. Poleg tega želimo do leta 2030 ogljični odtis zmanjšati na ničlo," je ob tem dejal predsednik Fine Mohamed Ben Sulajem.

Obenem bodo z novimi prvaki tudi pocenili proizvodnjo oziroma razvoj pogonskih enot, s čimer želijo v formulo 1 privabiti še več proizvajalcev oziroma avtomobilskih tovarn.

Značke: formula ena, sp

Članki iz rubrike