nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

(FZS PR)
(FZS PR)
0 16.08.2022 11:25:29

Poetovio Footgolf Cup 2022 Urošu Kranjcu

Uroš Krajnc je bil skupni zmagovalec sobotne in nedeljske tekme na Ptuju.
FZS
Praznično obarvani Ptuj je pretekli konec tedna gostil dvodnevno druženje footgolfistov, ki so odigrali 3. in 4. krog footgolf lige Slovenije 2022. Seštevek obeh tekem je štel za Poetovio Footgolf Cup 2022, kjer je z najmanj udarci ponovno slavil Uroš Krajnc, ki je v izjemni formi. Na četrtkovem treningu je med drugim postavil tudi nov rekord igrišča, ki zdaj šteje 15 udarcev pod parom (57 udarcev).

Suša je zaznamovala letošnje poletje, kar se odraža tudi na golf igriščih, kjer se kljub naporom urejevalcev zelenic pač ni mogoče postaviti po robu posledicam vročinskih valov in obdobju brez dežja. Vroče sobotno popoldne je tokrat spremljal veter, ki je ob zbitem igrišču postavljal še dodatne preglavice 68 tekmovalcem, ki so se borili za skupni naslov mednarodnega turnirja Poetovio Footgolf Cup 2022. Po drugi strani je to lahko bila prednost za igralce, ki so znali izkoristiti tršo podlago in pihanje vetra. Footgolf je šport, v katerem je treba izkoriščati vremenske razmere ter svojo igro prirediti in jo izkoristiti sebi v prid.

Endi Curk in Simon Sladič sta slavila v soboto

Bovčana Endi Curk in Simon Sladič sta v soboto odigrala izjemni igri in premagala preostale konkurente. Endi, ki dokazuje, da je izvrsten footgolfist, je moral odigrati še razigravanje proti Urošu Krajncu, ki mu je tokrat moral priznati premoč. Simon Sladič pa je kot že izkušeni footgolfist, ki mnoga leta opozarja nase, tokrat pri seniorjih odigral eno svojih najboljših predstav in zasluženo slavil. Bovčani so imeli dodaten razlog, da so se lahko malce sprostili in poveselili tudi na Ptujski noči.

Nedeljska zmagovalca sta bila Gaj Rosič in Peter Dirnbek

Nedeljski turnir po Ptujski noči je svojevrsten izziv, ki sta ga najbolje izkoristila Gaj Rosič pri moških in Peter Dirnbek, ki je v zadnjih dveh letih dokazal, da postaja pravi mojster na footgolf zelenicah pri seniorjih. Zagotovo mu številni odigrani turnirji doma in v tujini dajejo samozavest in izkušnje, saj je konkurenca v seniorski eliti vse večja. Užitek je gledati vse tekmovalce, ki si po odigrani tekmi podajo roko ter iskreno čestitajo kljub žaru boja in psihičnemu boju s samim sabo. Vsaka tekma je velik in nov izziv! Vsak, ki je kdaj odigral resno rundo footgolfa, se zaveda, kako težko je ostati miren in osredotočen pred ključnimi udarci na 18 luknjah. Zanimivo pa je dejstvo, da imamo v Sloveniji vse več tekmovalcev, ki posegajo po najboljših rezultatih, kar pomeni, da rastemo v kakovosti in dobivamo na širini. Zdrava konkurenca je zelo potrebna za razvoj športa. Praktično vsi klubi rastejo in si medsebojno pomagajo pri napredku. Vse v slovenskem svetu footgolfa veseli, da v Šmarju pri Jelšah nastaja nov klub z vizijo po imenu Footgolf klub Erlachstein. Ekipa dokazuje, da je celotno zgodbo razvoja na področju dvorca Jelšingrad, ki bo z izbrano vsebino postal zelo pomembno stičišče na Kozjanskem in v Obsotelju, vzela zelo resno. Vsi skupaj se že veselimo naslednje postojanke, ki bo v soboto, 20., in v nedeljo, 21. avgusta, v čudoviti naravi pod Kaninom.

REZULTATI
Moški – sobota
1. Endi Curk (Footgolf klub Posočje Bovec)
2. Uroš Krajnc (Footgolf klub Ptuj)
3. Dalen Dabič Simonič (Footgolf klub Ptuj)
Seniorji – sobota
1. Simon Sladič (Footgolf klub Posočje Bovec)
2. Milan Kristovič (Footgolf klub Ptuj)
3. Vasja Kovač (Footgolf klub Posočje Bovec)
Moški – nedelja
1. Gaj Rosič (Footgolf klub Posočje Bovec)
2. Uroš Krajnc (Footgolf klub Ptuj)
3. Mihael Wajs (Footgolf klub Pomurje)
Seniorji – nedelja
1. Peter Dirnberk (Sport Club M Olimje)
2. Dejan Kvas (Sport Club M Olimje)
3. Mario Polach (Trnava)
Mladinci DP
1. Anžej Kvas (Sport Club M Olimje)
2. Tomaž Pernek (Sport Club M Olimje)
3. Enej Huber (Footgolf klub Ptuj)
Poetovio Footgolf Cup 2022 (sobota in nedelja skupaj)
1. Uroš Krajnc (Footgolf klub Ptuj)
2. Endi Curk (Footgolf klub Posočje Bovec)
3. Gaj Rosič (Footgolf klub Posočje Bovec)

Zmagovalec skupnega tekmovanja Uroš Krajnc je ponovno odigral dve vrhunski predstavi. Po prespanih nočeh nam je povedal: "Zelo sem zadovoljen s svojo igro na Poetovio Footgolf Cupu 2022. Forma še vedno ostaja, kar je pripomoglo, da sem osvojil skupno prvo mesto. Bil sem malce skeptičen, ker sem na treningu pred samo tekmo dosegel rekord igrišča (–15). Iz mojih dolgoletnih izkušenj s tekmovanj namreč vem, da trening pred tekmo ne sme biti perfekten, ker to lahko vpliva na pretirano samozavest, kar pa ni v redu, saj moraš na tekmi ostati na realnih tleh. Vendar se mi je nekako uspelo 'strezniti' in odigrati zelo dobro tekmo v soboto (2. mesto) in nedeljo (2. mesto), kar je zadostovalo za skupno zmago. Seveda sem izredno zadovoljen, v upanju, da koncentracija ostane na tej ravni vse do konca sezone. Vidimo se v Bovcu 20. in 21. avgusta!"

Nedeljski zmagovalec Gaj Rosič je podal izjavo po prvi letošnji zmagi: "Tokrat rezultat ni bil v ospredju, tekmi sem po večtedenskem premoru izkoristil kot tekmovalni uvod v drugi del sezone, v katerem je glavni cilj oktobrski masters na Nizozemskem. Sem se pa zavedal, da je statistično velika verjetnost, da odigram dve dobri tekmi, saj sem na junijskem Openu odigral podpovprečno za svoje standarde, tako da je bila dobro odigrana runda samo vprašanje časa. Veseli me, da smo vsi igralci iz FG kluba Posočje Bovec dosegli dobre rezultate, kar nas lahko navdaja z optimizmom pred naslednjima dvema krogoma DP v Bovcu."

Endi Curk je presenetil in se zavihtel v vrh slovenskega footgolfa. Po dogajanju nam je zaupal: "Trenutne razmere na ptujskem igrišču so mi ustrezale, saj je bil teren zelo podoben domačemu igrišču v Bovcu. V obe tekmi sem vstopil popolnoma brez pritiskov in pričakovanj. Na sobotni tekmi sem odigral praktično brez napake in koncentracija na razigravanju mi je prinesla zmago. Na nedeljski tekmi je v zaključni fazi tekme popustila zbranost, naredil sem nekaj napak, kar je bilo dovolj za tretje mesto. Čestital bi tudi vsem ostalim in se že veselim tekme v Bovcu." 

V tokratnem prispevku smo se osredotočili na moške do 46. leta, ta teden pa bomo predstavili seniorske predstavnike (nad 46 let) in mlade upe, ki trenutno krojijo vrh slovenskega footgolfa. V slovenski footgolf ligi so zaključeni štirje krogi in zdaj se slovenska footgolf karavana seli v Bovec, kjer se nadaljuje letošnjih deset krogov, ki bodo dali nove šampione in marsikomu omogočili pot na SP v Orlando, ki bo maja prihodnje leto. Zagotovo je to velika motivacija za igralce, klube in zvezo, ki se pripravlja na tako pomemben projekt v prihajajočem letu. 

Članki iz rubrike