hurgada, plaža Svet24.si

Morski pes je do smrti pogrizel še romunsko ...

vreme, nevihta, oblak, neurje Svet24.si

Arso izdal oranžno opozorilo: prihajajo ...

Jaša jenull Necenzurirano

Kaj bo Jaša Jenull rekel ob izbiri šefa ...

pirc musar ms Reporter.si

Kako sta obogatela Nataša Pirc Musar in njen mož...

goran dragic 22 dj Ekipa24.si

Zlati kapetan piše zgodovino! Goran Dragić danes...

george-reeves Odkrito.si

Je Georgea Reevesa ubil Superman?

goran dragic 22 mm Ekipa24.si

Nič ne bo z združitvijo Dončića in Dragića v ...

nu
nu
0 23.06.2022 13:13:39

Žogarija v Medvodah

V prvem tednu junija je v Medvodah potekal že 6. festival z imenom Medvode v Gibanju. 5. Nočni tek Medvode, tekmovanje za najmočnejšega Slovenca, otroški teki, rolanje, teniški turnir, prstomet, poslikave obraze, kulinarika... to vse in še mnogo več si je bilo moč ogledati in prav tako sodelovati.

V sklopu festivala Medvode v gibanju je v petek, 3. junija, potekala tudi Žogarija, ki se je odvijala na prireditvenem prostoru ob tržnici Medvode. Bilo je zelo zabavno, veselo in poučno.

Z nami so bili učenci Osnovne šole Medvode, Osnovne šole Preska ter Osnovna šola Simona Jenka, Smlednik. Skupaj je bilo pet ekip, ki so po začetni predstavitvi šol ter fair play protokolu, hitro udarili za boj za točkami. Pomerili so se v spretnostnih igrah, kvizu znanja in nogometu, profesorji pa so se tudi tokrat pomirili v svoji disciplini in najbolje so se odrezali pri A ekipi Osnovne šole Medvode.


Naš Vranček Franček in Ferdo sta vabila h kruhku DON DON s Kekčevo pašteto, napitkom Sola in osvežilni vodi Zala, ki je prišla še kako prav ob takšnih napetih bojih. Tudi tokrat nas je Ferdo presenetil in obdaril z okusnimi jabolki iz Hoferja.

Udeleženci so se lahko preizkusili tudi na poligonu varne vožnje s kolesom, kot tudi v nagradni igri Gradimo most prijateljstva – Bauhaus, kjer so nastale prav čudovite risbice.

Po zaključenih dvobojih smo sešteli vse točke in prišli do končnih rezultatov. Mesto v slovenskem finalu si je zagotovila druga ekipa Osnovne šola Preska, fair play pokal pa je osvojila B ekipa Osnovne šole Medvode.

Galerija
Značke: žogarija, otroci

Članki iz rubrike