kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
3 26.03.2022 19:30:16

GROZA! MICK, sin MICHAELA SCHUMACHERJA, se je grdo PONESREČIL v kvalifikacijah v Džedi (video)

Profimedia
Samo da se mu ne bi ponovila očetova usoda.

Mick Schumacher, sin morda najboljšega dirkača formule ena vseh časov Michaela Schumacherja, je doživel hudo nesrečo v kvalifikacijah dirke formule ena za veliko nagrado Savdske Arabije v Džedi.

mick schumacher3
Profimedia

Mick, ki je voznik najhitrejših bolidov za moštvo Haas, je pri veliki hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in z veliko hitrostjo treščil v ogrado. Kvalifikacije so bile prekinjene Micka pa so izvlekli iz vozila, potem pa so ga pregledali zdravniki. Po navedbah iz ekipe Haas z Mickom fizično ni nič narobe in je že govoril z mamo Corinno. Vseeno so ga prepeljali v bolnišnico na natančnejše preglede.

Mehičan Sergio Perez (Red Bull) je osvojil najboljši startni položaj za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva formule 1 v Džedi. 
Za veliko presenečenje poskrbel sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton. Britanskemu vozniku Mercedesa se namreč ni uspelo uvrstiti v zaključni del kvalifikacij, saj je bil le 16., tako da je prvič po letu 2009 ostal brez boja za najboljša mesta.
V tem je bil nazadnje najboljši Sergio Perez, kar je bil zanj sploh prvi "pole position" v karieri, v kateri ima sicer že 214 nastopov. Za njim sta končala najboljša s prejšnje dirke, Ferrarijeva voznika Charles Leclerc in Carlos Sainz, iz druge vrste pa bo nedeljsko dirko začel še svetovni prvak Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).
Edini preostali mercedesov dirkač med najboljšimi Britanec George Russel je bil šesti, ob njem bo s petega mesta začel še Francoz Esteban Ocon (Alpine).
Kot so danes sporočili iz vodstva tekmovanja, so po petkovem raketnem napadu na tovarno v bližini prizorišča dirke skrbno preučili dogajanje, potem pa v dogovoru z vsemi udeleženci ter tamkajšnjimi oblastmi sklenili, da bodo program dirke v tej državi izpeljali po predvidenem urniku. Dirka v nedeljo se bo tako začela ob 19. uri.

Članki iz rubrike