mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.06.2021 13:09:22

Gajser novo sezono začel z zmago v prvi vožnji

hondaproracing.com
Slovenski motokrosist Tim Gajser je zelo uspešno začel novo sezono svetovnega prvenstva. Na uvodni dirki sezone 2021 je v elitnem razredu MXGP v ruskem Orljonoku branilec naslova prvaka zmagal v prvi vožnji. Drugi je bil Francoz Romain Febvre, tretji pa Italijan Antonio Cairoli.

Sezona 2021 se je začela šele danes v Rusiji, potem ko so začetek nekajkrat prestavili. Gajser je bil v dopoldanskih kvalifikacijah drugi za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom in pred Francozom Romainom Febvrejem.

Po startu se je Gajser že po nekaj zavojih prebil v vodstvo in ga brez težav obdržal do konca vožnje ter tako ujel prvih 25 točk nove sezone.



Že pred elitnim razredom so prvo vožnjo nove sezone opravili tekmovalci v šibkejšem razredu MX2. Za začetek je bil najhitrejši Francoz Tom Vialle pred Špancem Rubenom Fernandezom in Nizozemcem Roanom Van De Moosdijkom. Uspešno je novo sezono začel tudi drugi slovenski predstavnik v karavani SP v motokrosu, Jan Pancar je bil v uvodni vožnji osmi.

Druga vožnja v razredu MX2 bo na sporedu ob 14.10, Gajser in tekmeci v elitnem razredu pa bodo šli drugič na start ob 15.10.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike