Bager, Blumberg Svet24.si

FOTO in VIDEO: Ker ni bil plačan, se je ...

rjavi medved Svet24.si

Opažen medved, policisti odsvetujejo, da zahajate...

bilal - reuters Svet24.si

500 dni s svojimi telesi ščitile svojo reko pred...

jansa tonin pivec podobnik FB Reporter.si

Satelitske stranke SDS: kdo lahko Janši omogoči ...

janez-janša, sds Necenzurirano

Inšpektorji nad SDS zaradi tabora v Bovcu #foto

intuicija, videnje Dobra karma

Od 2. do 29. avgusta se bodo z neba vsuvale ...

Marijana Batinić Njena.si

Ljubezen na vasi: Od oddaje se poslavlja ...

STA
STA
0 13.06.2021 13:09:22

Gajser novo sezono začel z zmago v prvi vožnji

hondaproracing.com
Slovenski motokrosist Tim Gajser je zelo uspešno začel novo sezono svetovnega prvenstva. Na uvodni dirki sezone 2021 je v elitnem razredu MXGP v ruskem Orljonoku branilec naslova prvaka zmagal v prvi vožnji. Drugi je bil Francoz Romain Febvre, tretji pa Italijan Antonio Cairoli.

Sezona 2021 se je začela šele danes v Rusiji, potem ko so začetek nekajkrat prestavili. Gajser je bil v dopoldanskih kvalifikacijah drugi za Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom in pred Francozom Romainom Febvrejem.

Po startu se je Gajser že po nekaj zavojih prebil v vodstvo in ga brez težav obdržal do konca vožnje ter tako ujel prvih 25 točk nove sezone.

Že pred elitnim razredom so prvo vožnjo nove sezone opravili tekmovalci v šibkejšem razredu MX2. Za začetek je bil najhitrejši Francoz Tom Vialle pred Špancem Rubenom Fernandezom in Nizozemcem Roanom Van De Moosdijkom. Uspešno je novo sezono začel tudi drugi slovenski predstavnik v karavani SP v motokrosu, Jan Pancar je bil v uvodni vožnji osmi.

Druga vožnja v razredu MX2 bo na sporedu ob 14.10, Gajser in tekmeci v elitnem razredu pa bodo šli drugič na start ob 15.10.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike