potres, melbourne Svet24.si

FOTO: Avstralijo prizadel najmočnejši potres v ...

cepljenje, koronavirus, covid Svet24.si

Torkove številke kažejo na izboljšanje ...

amaro erbus 1 Svet24.si

Skupaj sta odraščala, prijateljstvo pa kronala z...

pozar simic pl Reporter.si

Ali bo šef Fursa Ivan Simič pregledal sumljive ...

marjan dikaucic bobo2 Necenzurirano

Minister bi gradil hišo, a ne bi plačal ...

kmetija Njena.si

Kmetija: Se bo v šovu rodila še ena romanca?

zahovic mm Ekipa24.si

ZLATKO ZAHOVIĆ o razmerah v LJUDSKEM VRTU: Da, z ...

STA
STA
0 11.06.2021 22:20:35

Grenak poraz Slovenk

OZS
Slovenskim odbojkaricam se ni uspelo uvrstiti v finale srebrne evropske lige. V polfinalu zaključnega turnirja v Mariboru so po enakovrednem boju z 1:3 (-23, 19, -22, -24) izgubile proti BiH. Bosanke se bodo v sobotnem finalu pomerile z Avstrijkami, ki so v drugem polfinalu s 3:2 ugnale Portugalke.

Slovenske odbojkarice niso izpolnile niti druge želje, ki so jo imele pred začetkom reprezentančne sezone. Potem ko se niso uvrstile na evropsko prvenstvo, niso napredovale niti v evropsko zlato ligo, obakrat pa so bile njihove krvnice Bosanke. Če je lahko neuvrstitev na evropsko prvenstvo ocenilo kot neuspeh, po to ne velja za srebrno ligo, v kateri je bila ekipa prisilno zelo pomlajena, manjkalo je vsaj šest zelo pomembnih igralk.

Selektor Gregor Rozman, ki je ekipo prevzel po kvalifikacijah, ni imel veliko časa, da bi ekipo maksimalno pripravil. Zato je delal predvsem na ekipnem duhu, ob borbenosti je bil to glavni adut tudi proti favorizirani BiH na tekmi v Mariboru. Igralke ga v tem smislu zagotovo niso razočarale, a kakovost in izkušnje so bile vendarle na strani tekmic. Te so bile boljše predvsem v zaključkih nizov, v katerih so imele svoje priložnosti tudi mlade Slovenke.

Slovenke se bodo v soboto s Portugalkami merile za tretje mesto.

Članki iz rubrike