nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

sta
sta
0 27.09.2020 17:33:48

Tim Gajser ZMAGAL v drugi vožnji, a slabo odpeljal prvo, pa vendar skupno ...

www.alesfevzer.com
Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v italijanski Mantovi v elitnem razredu MXGP osvojil tretje mesto. Gajser je bil osmi v prvi vožnji in zmagal v drugi. Skupno je dirko dobil Španec Jorge Prado, Gajser pa je prevzel skupno vodstvo v SP.

Danes je v Mantovi potekala prva od treh dirk na istem prizorišču, kot je v tej nenavadni koronski sezoni že postalo običajno. Danes je na sporedu VN Lombardije, v sredo bodo motokrosisti vozili VN Mantove, naslednjo nedeljo pa še VN Evrope.

Gajser danes dirke v prvi vožnji ni najbolje začel, po slabem startu se je moral prebijati iz ozadja. Do konca je sicer napredoval na osmo mesto, a predaleč od najboljših.

Njegov najresnejši konkurent v boju za naslov prvaka Italijan Antonio Cairoli je bil tretji, na drugem mestu je vožnjo končal Španec Jorge Prado, zmagal je Švicar Jeremy Seewer.


V drugi vožnji je Gajser opravil precej bolje in se na polovici mimo Prada prebil v vodstvo ter ga zadržal do konca. Drugi je bil Prado, tretji pa Francoz Romain Febvre. V drugi vožnji je imel podobne težave kot Gajser v prvi Cairoli, Italijan je namreč iztržil le 15. mesto.

Skupno na dirki je slavil Prado s 44 točkami, Seewer je bil drugi s 40, Gajser pa tretji z 38.

V seštevku SP ima zdaj rdečo številko vodilnega Gajser, ki je pri 316 točkah, Cairoli jih je po današnji slabi drugi vožnji zbral 311.

Drugi slovenski dirkač v Mantovi je bil Jan Pancar v razredu MX2. Po daljšem času je ostal brez točk, bil je 25. v prvi vožnji in 29. v drugi, skupno pa 32. Zmagal je Danec Thomas Kjer Olsen, drugi je bil Avstralec Jed Beaton, tretji pa Britanec Ben Watson.

Značke: gajser, tim-gajser

Članki iz rubrike