janja-lakner-anžin, boštjan-anžin Dobra karma

Slovenski televizijec v Beogradu na lastni koži ...

Isidro Brito Bruno Svet24.si

To je 20-letnik, ki je zabodel in ubil ...

peter ceferin pl Reporter.si

Megaškandal slovenskega pravosodja: odvetnik ...

neurje Svet24.si

Oranžno opozorilo za zahodno polovico države, ob...

splošna-bolnišnica-murska-sobota, respiratorji, ventilator, zdravstvo-dr Necenzurirano

Scenarij za drugi val katastrofičen, opreme pa ...

Rajko Dujmić Odkrito.si

Nekdanji vodja Novih Fosilov še vedno v komi

spela groselj Njena.si

Po nesreči Špela Grošelj spet v akcijo

tu
tu
0 23.07.2020 09:01:54

Počasi se na igrišča vračajo tudi mlajše kategorije

Evropska teniška organizacija (Tennis Europe), ki na leto organizira okoli 1200 teniških dogodkov, je objavila koledar do konca sezone za tekmovalke in tekmovalce v kategoriji do 12, 14 in 16 let.

Najmlajši letos ne bodo več nastopali na mednarodnih turnirjih (vrnili naj bi se 1. januarja 2021), sezona v kategorijah do 14 in 16 let pa se bo nadaljevala 31. avgusta. Ob tem so v vseh treh kategorijah odpovedana evropska prvenstva. To se bo zgodilo prvič v 45-letni zgodovini organizacije.

Ob vrnitvi na tekmovanja v kategorijah do 14 in 16 let bodo organizirani samo turnirji drugega in tretjega ranga, ne pa tudi prvega in turnirji super kategorije. S tem želi Tennis Europe zaščititi najboljše tekmovalke in tekmovalce, ki se zaradi strahu pred koronavirusom ali pa zaradi omejitev držav pri potovanjih, ne bodo mogli udeležiti najmočnejših turnirjev.Organizacija tekmovanj bo prilagojena trenutni situaciji v Evropi. To pomeni, da bo na tekmovanju lahko nastopalo največ 32 igralcev, ob tem pa ne bo smelo biti prekrivanja med kvalifikacijami in glavnim turnirjem. Tekmovanja bodo potekala brez gledalcev, ob strogih varnostnih ukrepih, upoštevati pa bo potrebno tudi priporočeno telesno razdaljo.

Tennis Europe je zaradi pandemije odpovedal že 333 turnirjev. Tudi zaradi tega bodo do 31. 3. 2021 upoštevani rezultati zadnjih 24 mesecev.

Značke: tenis, šport, mladi

Članki iz rubrike