favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 15.05.2020 16:45:43

Formula ena SE VRAČA! Lokalne oblasti so prižgale ZELENO LUČ!

Reuters
V Belgiji je zaradi pandemije novega koronavirusa v veljavi prepoved vseh množičnih prireditev do 31. avgusta. Predsednik valonske vlade Elio Di Rupo je dejal, da bodo kljub temu priredili VN Belgije v formuli 1, ki je v Spa-Francorchampsu na sporedu 30. avgusta.

Di Rupo je dejal, da bo VN Belgije lahko potekala za zaprtimi vrati in pod pogojem, da se bodo spoštovali vsi higienski in varnostni ukrepi v času epidemije.

Po tej odločitvi lokalnih oblasti so prireditelji tradicionalne dirke v koledarju formule 1 dobili zeleno luč za pogajanja s podjetjem Liberty Media, ki je zadolženo za promocijo. Z njo bodo poskušali najti ustrezno rešitev za izpad dohodka v odsotnosti gledalcev, belgijska tiskovna agencija je namreč že pred časom zapisala, da je bilo za letošnjo dirko v Spa-Francorchampsu prodanih 165.000 vstopnic.



Pandemija novega koronavirusa je močno oklestila letošnjo sezono v formuli 1. Mednarodna avtomobilistična zveza (Fia) je odpovedala že tri preizkušnje v Avstraliji, Monaku in Franciji, dirke v Bahrajnu, Vietnamu, Španiji, Azerbajdžanu in Kanadi ter na Kitajskem in Nizozemskem pa so zaenkrat prestavljene.

Fia še ni predstavila novega in natančnega sporeda formule 1 v tem letu. Prva dirka bo predvidoma 5. julija, ko bo na sporedu VN Avstrije v Spielbergu, tudi ta bo potekala za zaprtimi vrati.

Članki iz rubrike