900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.05.2020 13:39:20

Znan je PRVI FAVORIT za VETTLOVEGA naslednika pri Ferrariju

Reuters
V rdeči dirkalnik italijanskega moštva bo bržkone sedel španski dirkač.

Po torkovi novici, da bo nemški dirkač Sebastian Vettel po koncu sezone zapustil Ferrari, so številni avtomobilistični mediji že izbrskali ime njegovega naslednika. V rdeči dirkalnik italijanskega moštva v formuli 1 bo bržkone sedel španski dirkač Carlos Sainz mlajši, sin dvakratnega svetovnega prvaka v reliju Carlosa Sainza.

Novico o tem so sporočili številni avtomobilistični mediji. Pri tem so zapisali, da se je 25-letni dirkač z moštvom iz Maranella dogovoril za sodelovanje od leta 2021, njegov moštveni kolega pa bo tri leta mlajši Monačan Charles Leclerc.

Sainz mlajši je v zadnjih dveh sezonah član moštva McLaren, pred tem pa je bil tri sezone član moštva Toro Rosso in dve leti Renaulta.

Od leta 2015 je nastopil na 102 dirkah v formuli 1, v petih sezonah pa je le enkrat stopil na stopničke. Na lanski dirki za VN Brazilije v Sao Paulu je osvojil tretje mesto, sezono pa je končal na šestem mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Ferrari in McLaren se nista odzvala na današnje pisanje številnih avtomobilističnih medijev, nemški tiskovni agenciji dpa sta odgovorila le, da tovrstnih špekulacij ne bosta komentirala.

Značke: formula ena, sta

Članki iz rubrike