Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

mleto-mešano-meso Svet24.si

Pozor, to mleto meso, ki se morda skriva v vašem ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

šole, ponovni prihod, koronavirus, jesenice Svet24.si

Zdaj je znano, kdaj se v šolske klopi vračajo ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 12.05.2020 13:40:36

ŠPORT SE VRAČA! Znan je datum PRVEGA TEKMOVANJA v SLOVENIJI po izbruhu epidemije!

Profimedia
Tenis je bil med športi zajet v prvi paket sprostitev ukrepov zaradi epidemije novega koronavirusa, zato bo pričakovano tudi med prvimi, ki bo začel tekmovanja. Teniška zveza Slovenije (TZS) je sporočila, da bo prvo tekmovanje pod njenim okriljem 29. maja.

"Prioriteta bodo državna prvenstva, ligaška in mednarodna tekmovanja v Sloveniji, ki bodo potekala ob upoštevanju vseh ukrepov in priporočil pristojnih institucij. Za lažjo orientacijo in pripravo na tekmovanja je v planu, da se državna prvenstva igrajo v juniju ter prvi polovici julija. Koledar tekmovanj bo zveza na svoji spletni strani objavila v naslednjih dneh," je danes sporočila TZS.

Rekreativno igranje tenisa je v Sloveniji možno že od 20. aprila, z odlokom o sproščanju vrhunskega športa, ki ga je vlada sprejela 6. maja, je bil dovoljen trenažni proces za registrirane športnike, omogočeno pa je tudi organiziranje tekmovanj do nacionalne ravni. Izvedba slednjega je ob trenutnih pogojih možna le brez prisotnosti gledalcev.

"Veseli nas, da bomo konec meseca začeli s tekmovanji. Prvi dvoboji serije odprtih prvenstev Slovenije bodo že v petek, 29. maja, finali tridnevnih turnirjev pa bodo potekali 31. maja. Zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja vseh tekmovalcev se bo igralo na različnih koncih Slovenije. Na primer fantje do 12 let bodo igrali v Ljubljani, dekleta do 12 let pa recimo v Murski Soboti. Tako bomo ravnali v vseh kategorijah," je za STA povedal direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič.

Tekmovanja bodo potekala pod strogim varnostnim nadzorom. Na dvobojih ne bo gledalcev, žoge bodo organizatorji menjali za vsak dvoboj, igralca se bosta na koncu pozdravila z dotikom loparja, sodniki pa bodo prisotni le na finalnih dvobojih v članski konkurenci. Igralci bodo na tekmovanje prišli tik pred dvobojem, po koncu bodo morali zapustiti prizorišče, hkrati pa morajo spoštovati medsebojno razdaljo, je dodal Krušič.

"Navodila so jasna in vsak igralec jih bo prejel ob prijavi. Veseli pa me tudi, da so udeležbo že napovedali nekateri od najboljših slovenskih igralcev in igralk," je še povedal Krušič.

Ob tem za zdaj ostaja neznano, kdaj bi se lahko začela mednarodna tekmovanja. Vsi turnirji pod okriljem Združenj poklicnih igralcev in igralk (ATP, WTA) ter Mednarodne teniške zveze (ITF) so prekinjeni do 13. julija, kako bo z nadaljevanjem sezone, pa naj bi pristojne mednarodne zveze sporočile 15. maja. Izvedbo mednarodnih tekmovanj morajo odobriti tudi oblasti posameznih držav.

Članki iz rubrike