Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.04.2020 14:17:11

Se FERRARI umika iz FORMULE ENA?! Besni vodilni možje so razkrili VSE!

Vodstvo dirkaškega oddelka Ferrarija je v izjavi za javnost zanikalo, da poskočni konjiček iz Maranella razmišlja o umiku iz formule 1 zaradi dodatnih omejitev proračuna v naslednjih dveh sezonah. Šlo naj bi zgolj za napačno povzete besede šefa moštva Mattie Binotta v intervjuju za angleški Guardian, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sprva so poročali, da pri Ferrariju niso zadovoljni z nižanjem omejitve proračuna moštev za sezoni 2021 in 2022 in da zaradi tega razmišljajo o izstopu iz F1. Zdaj pa so pri Ferrariju prst uperili v angleške medije, ki so napačno citirali Binotta, ki je sprva dejal, da "ne bi radi bili postavljeni v položaj, da bi našo željo po dirkanju zasledovali v drugih prvenstvih."

Pri rdečih so zatem zapisali pravo izjavo šefa moštva. "Če se bo ta meja spuščala, ne bi radi bili postavljeni v položaj, da bi našo željo po dirkanju poleg nastopanja v formuli 1 zasledovali še v drugih prvenstvih." Zapisali so še, da bi lahko Ferrari v prihodnje tekmoval tudi v seriji indycar, če bi prišlo do nižanja zgornje meje za proračun.


Prvotni predlog pred nastopom krize je sicer predvideval, da bodo proračuni moštev za leto 2021 znašali največ 162 milijonov evrov. Nov predlog predvideva omejitev proračuna na 135 milijonov evrov v sezoni 2021 ter na 120 milijonov evrov v sezoni 2022.

Poleg moštva iz Maranella so proti ideji o krčenju stroškov tudi pri Mercedesu in Red Bullu, ki v razvoj dirkalnika prav tako vlagata neprimerno več kot druge ekipe.

Sezona F1 bi se sicer lahko začela v Avstriji 5. julija s povsem spremenjenim in natrpanim koledarjem dirk, a končna odločitev zaradi še vedno preteče nevarnosti novega koronavirusa še ni padla.

Članki iz rubrike