astrologija Dobra karma

Astro vodič po šibkih zdravstvenih točkah vseh ...

Shannen Doherty Svet24.si

Zvezdnica serije Beverly Hills bije hudo bitko z ...

I-tanja fajon-pl008 Reporter.si

Umazane laži Janševih medijev: vmešavajo se v ...

ekipa Svet24.si

Pismo obupanega gostinca: »Gospod Janša, ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

Adrijana Ojsteršek Odkrito.si

Adrijana Ojsteršek je Miss Earth Slovenije 2020

janez-marn Njena.si

K Janezu prihajata še dve skriti gostji!

STA
STA
0 20.03.2020 19:12:51

Moštva F1 bodo pomagala pri izdelovanju nujnih medicinskih pripomočkov

Reuters
Moštva formule ena s sedežem v Veliki Britaniji pripravljajo načrte za izdelavo medicinske opreme v boju z novim koronavirusom na Otoku, poroča vodstvo tekmovanja na svoji spletni strani. Britanska vlada in zdravstveni organi so v klicu na pomoč sporočili, da potrebujejo več respiratorjev v boju z boleznijo covid-19, ki napada dihala.

Moštva formule ena, ki imajo sedež v združenem kraljestvu, so se odločila, da bodo v prihodnjih dneh pripravila načrt, da v času zaprtja tovarn vseeno pomagajo v boju proti novemu koronavirusu, saj imajo tehnološke zmogljivosti za izdelavo nujnih medicinskih pripomočkov.

"Moštva in proizvajalci motorjev so se glede na tehnološke zmožnosti svojih tovarn odločili preučiti načrte za izdelavo respiratorjev in preostale opreme, da bi priskočili na pomoč britanski vladi," je vodstvo elitnega dirkaškega tekmovanja zapisalo v izjavi za javnost na spletni strani formule ena.

"Moštva sodelujejo s pristojnimi organi, da bi vzpostavila kanal za pomoč in podporo zdravstvenemu osebju pri zdravljenju bolnikov s covidom-19," so še zapisali in dodali, da načrti hitro napredujejo in da se nadejajo pozitivnega izida že v prihodnjih dneh.

Sezona formule ena se bo začela v začetku junija, če bodo to dopuščale razmere v svetu.

Članki iz rubrike