polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

roseanne barr Svet24.si

Roseanne Barr prepričana, da je koronavirus ...

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Obvezen dodatek 200 evrov delavcem v zasebnem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

STA
STA
0 20.03.2020 18:28:06

EP v šahu maja v Sloveniji odpovedano in prestavljeno

Podčetrtek bi moral med 17. in 30. majem gostiti evropsko prvenstvo v šahu, a so tekmovanje v tem terminu zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedali in ga prestavili na drug termin, ki pa še ni določen, je za STA povedala direktorica EP Nina Rob, ki je tudi sekretarka Šahovske zveze Slovenije (ŠZS), ki organizira tekmovanje.

"Nadomestni termin posamičnega EP še usklajujemo z Evropsko šahovsko zvezo, njenim koledarjem in koledarjem Mednarodne šahovske zveze (Fide) ter z namestitvenimi zmogljivostmi v Termah Olimia. Odločitev naj bi bila znana v ponedeljek, potem pa jo bo na dopisni seji obravnaval še upravni odbor ŠZS. Zaenkrat pa, kar se podrobnosti tiče, vse ostane tako, kot je bilo prvotno načrtovano, razen termina seveda," je pojasnila Robova.

Organizatorji so pričakovali, da bi se prvenstva z nagradnim skladom 100.000 evrov maja udeležilo okrog 400 tekmovalcev iz 45 držav, nagradni sklad pa bodo razdelil med najboljših 20 igralcev.

EP je najpomembnejši šahovski dogodek pri nas po 35. olimpiadi leta 2002 na Bledu. Je tudi kvalifikacijsko za velika tekmovanja, tudi za svetovno prvenstvo.

Slovenija pa bo naslednje leto gostila še ekipno EP, kjer je možno, da bo nastopil tudi svetovni prvak Magnus Carlsen iz Norveške, najboljši šahist sveta v zadnjem obdobju.

Značke: šah, ep

Članki iz rubrike