d857aa4138849ad4446e869c5a9cad90 Dobra karma

To so trije najmočnejši, ki skrbijo za nas: C D ...

roseanne barr Svet24.si

Roseanne Barr prepričana, da je koronavirus ...

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

maske Svet24.si

Prebolela okužbo s koronavirusom: Dolenjka je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

STA
STA
0 20.03.2020 17:49:08

Koronavirus posegel v mednarodna tekmovanja v futsalu in badmintonu

Grega Wernig
Evropska nogometna zveza (Uefa) je zaradi pandemije novega koronavirusa prestavila tudi številna tekmovanja v futsalu, so sporočili v izjavi za javnost. Mednarodna badminton zveza (BWF) pa je prestavila tako evropsko kot azijsko prvenstvo.

Uefa je za nedoločen čas prestavila žreb kvalifikacijskih skupin, v katerem je tudi slovenska reprezentanca, za nastop na evropskem prvenstvu leta 2022. Žreb bi moral biti na sporedu 14. maja. Po novem bo 7. julija, kvalifikacijski turnirji pa bodo na sporedu med julijem in decembrom.

Obenem je v sodelovanju s Fifo prestavljen tudi "play-off" za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v futsalu, ki bo na sporedu med 12. septembrom in 4. oktobrom v Litvi, če bodo to dopuščale razmere v svetu. Prestavljeni pa so tudi vsi mednarodni kvalifikacijski turnirji za ženske v okviru nastopa na EP leta 2021.Dve veliki badmintonski tekmovanji pa bi morali biti na sporedu med 21. in 26. aprilom, a se zaradi izbruha pandemije novega koronavirusa ne bosta začeli po predvidenem sporedu, so sporočili v izjavi za javnost. Prav tako so odpovedali ali prestavili vse preostale turnirje, ki bi morali potekati v aprilu.

Vsi turnirji v badmintonu so bili pomembni tudi v boju za nastop na olimpijskih igrah, nad katerimi je vse večja senca dvoma, da OI ne bodo mogli izpeljati v načrtovanem terminu od 24. julija do 9. avgusta.

Članki iz rubrike