denar2 Dobra karma

Koliko denarja imamo, odloča matrica našega imena

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

aleksandra sadowska Svet24.si

FOTO: Želela je črne, zdaj je oslepela

33237601_10215838954103822_4379490890880647168_n_0 Necenzurirano

Novi poslanci: "udbovec", strokovnjak za zvonove, ...

chang (3) Njena.si

Špela Grošelj je bila kar naenkrat videti drugače

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

rt
rt
0 01.10.2019 20:07:59

OSTER odziv zdravnika, ki je v Parizu zdravil Schumacherja: Gnusni izraz, ki ni ...

vszi
Terapijo s presaditvijo matičnih celic je razvil in jo izvaja profesor, srčni in nevrokirurg Philippe Menasche.

V začetku prejšnjega meseca je odjeknila novica, da so nekdanjega šampiona formule 1 9. septembra iz njegovega doma ob Ženevskem jezeru skrivoma prepeljali v Pariz, da bi opravili napredno terapijo s presaditvijo matičnih celic, ki jo je razvil in jo izvaja profesor, srčni in nevrokirurg Philippe Menasche. Ta je za italijanski časnik La Repubblica poudaril, da ne dela čudežev. Prav tako je zavrnil trditve, da gre za eksperimentalno terapijo. Po poročanju francoskega časnika Le Parisien je Michael Schumacher prejel transfuzijo matičnih celic, ki zmanjšujejo vnetje.

»Z ekipo ne delamo eksperimentov, kar je gnusni izraz, ki ni v skladu z resnim medicinskim stališčem,« je Menasche dejal za omenjeni italijanski časnik in poudaril, da so podrobnosti zaupne.


V pariško bolnišnico Georges-Pompidou naj bi ga sprejeli pod lažnim imenom, zanj pa naj bi poskrbela maloštevilčna ekipa. Z njim naj bi bila tudi skupina desetih varnostnikov. V omenjeni bolnišnici naj bi bil vsaj dvakrat.

Schumacherja naj bi v bolnišnici obiskal predsednik Svetovne avtomobilske zveze Jean Todt. Pri njem naj bi ostal 45 minut, nato pa skrivaj odšel. Obiskala naj bi ga tudi druga imena iz sveta formule 1. Kot smo že poročali, je ena od medicinskih sester za Le Parisien razkrila, da je 50-letnik pri zavesti.

Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 se je 29. decembra 2013 hudo poškodoval na smučišču v Maribelu. Z njim je bil sin Mick. V umetni komi je preživel kar pol leta, najprej je bil v bolnišnici v Grenoblu, nato pa so ga prepeljali na kliniko v Lozano. Od septembra 2014 se zdravi doma. Njegova žena Corinna skrbno čuva vse informacije o njegovem zdravstvenem stanju. 

Značke: schumacher, pariz

Članki iz rubrike