stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rt
rt
0 01.10.2019 20:07:59

OSTER odziv zdravnika, ki je v Parizu zdravil Schumacherja: Gnusni izraz, ki ni ...

vszi
Terapijo s presaditvijo matičnih celic je razvil in jo izvaja profesor, srčni in nevrokirurg Philippe Menasche.

V začetku prejšnjega meseca je odjeknila novica, da so nekdanjega šampiona formule 1 9. septembra iz njegovega doma ob Ženevskem jezeru skrivoma prepeljali v Pariz, da bi opravili napredno terapijo s presaditvijo matičnih celic, ki jo je razvil in jo izvaja profesor, srčni in nevrokirurg Philippe Menasche. Ta je za italijanski časnik La Repubblica poudaril, da ne dela čudežev. Prav tako je zavrnil trditve, da gre za eksperimentalno terapijo. Po poročanju francoskega časnika Le Parisien je Michael Schumacher prejel transfuzijo matičnih celic, ki zmanjšujejo vnetje.

»Z ekipo ne delamo eksperimentov, kar je gnusni izraz, ki ni v skladu z resnim medicinskim stališčem,« je Menasche dejal za omenjeni italijanski časnik in poudaril, da so podrobnosti zaupne.


V pariško bolnišnico Georges-Pompidou naj bi ga sprejeli pod lažnim imenom, zanj pa naj bi poskrbela maloštevilčna ekipa. Z njim naj bi bila tudi skupina desetih varnostnikov. V omenjeni bolnišnici naj bi bil vsaj dvakrat.

Schumacherja naj bi v bolnišnici obiskal predsednik Svetovne avtomobilske zveze Jean Todt. Pri njem naj bi ostal 45 minut, nato pa skrivaj odšel. Obiskala naj bi ga tudi druga imena iz sveta formule 1. Kot smo že poročali, je ena od medicinskih sester za Le Parisien razkrila, da je 50-letnik pri zavesti.

Sedemkratni svetovni prvak v formuli 1 se je 29. decembra 2013 hudo poškodoval na smučišču v Maribelu. Z njim je bil sin Mick. V umetni komi je preživel kar pol leta, najprej je bil v bolnišnici v Grenoblu, nato pa so ga prepeljali na kliniko v Lozano. Od septembra 2014 se zdravi doma. Njegova žena Corinna skrbno čuva vse informacije o njegovem zdravstvenem stanju. 

Značke: schumacher, pariz

Članki iz rubrike