duhovna pot Dobra karma

Ko drugi mislijo, da ste umrli, ste v resnici ...

horoskop_napoved_astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 4. junija

orban jansa Reporter.si

Ogrske nočemo, Prekmurja ne damo: 100 let po ...

andrej sisko stajerska varda bobo2 Svet24.si

Šiškova varda nadlegovala lastnika kampa

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Saša Einsiedler-18 Njena.si

Saša Einsiedler znova pod žarometi

Stane Kadunc
Stane Kadunc
1 14.09.2019 00:10:06

Lahko Matic Ivačič pripravi presenečenje?

Matic Ivačič je slovenski adut na dirki v Krškem.
Stane Kadunc
Tradicionalno že več kot trideset let poteka v Krškem v začetku junija dirka za zlati znak občine Krško. Tudi letos so računali tako, toda FIM je za ta termin predvidela VN Slovenije, zato so morali pri AMD Krškem to prireditev zaradi tega prestaviti na to soboto.

Tako so lahko ponovno pridobili zelo zanimive in dobre voznike, ki so sicer po večini mladi, kar seveda zagotavlja zanimivo dirko. Tudi tokrat bo konkurenca zelo močna. Na startu bo lanski zmagovalec Hrvat Jurica Pavlic, ki bo s seboj pripeljal tudi številno armado navijačev iz Medžimurja. Zelo zanimivi vozniki pa bodo na startu poleg njega. Skandinavijo predstavljajo Šveda Oliver Berntzom in Linus Sundström ter Danec Andreas Lyager. Iz vzhoda prihajajo Ukrajinca Andrejs Lebedevs in Aleksandr Loktajev ter Rus Andrej Kudrijašov. Nastopila bosta dva mlada Poljaka, Krystian Pieszczek in Norbert Kosciuch. Izredno zanimiv bo tudi mladi Finec Tero Aarnio, ki je na Tomičkovem Memorialu v nedeljo osvojil izvrstno drugo mesto za Dancem Iversnom. Preostali tuji vozniki pa so še Čeh Zdenek Simota, Madžar Norbert Magoshi in Latvijec Oleg Mihajlov ter kot rezerva Slovak David Pacalaj.Med domačimi pa bodo nastopili mladi Jernej Hriberšek, ki še išče svoj prostor na spidvejskem soncu, izkušeni Denis Štojs, za katerim je že lepo število Zlatih znakov in Matic Ivačič, letošnji podprvak, od katerega si seveda obetamo največ. Glede na formo se lahko nadejamo, da bi se lahko boril za najvišja mesta. Seveda pa mu bodo morali delovati motorji tako, kot je treba. Na svoji strani bo seveda imel številno občinstvo, ki zelo rado hodi na kvalitetne dirke in ena od takih je tudi ta na stadionu Matije Gubca, ki se bo z bogatim dodatnim programom začela ob sedmih zvečer. Že dve uri prej bo za vse še uradni trening. Med rezervami na dirki pa bo tudi mladi Ljubljančan Anže Grmek, za katerega bo to izvrstna priložnost, da se lahko nauči marsikaj od izkušenih voznikov in kasneje to prenese v svoje vožnje.Druga finalna dirka za SP mladincev

V soboto zvečer ob 18.30 bo v Nemčiji na sporedu druga finalna dirka za SP mladincev. Na prvi v Lublinu na Poljskem je vse skupaj malce presenetil Rus Čogunov z zmago in lepimi 17 točkami. V začetku oktobra pa bo še zaključek svetovnega prvenstva z dirko v legendarnih Pardubicah na Češkem. Za Rusom so se v Lublinu zvrstili najboljši Poljaki in Anglež Robert Lambert, ki se je že večkrat izkazal na GP dirkah. Svojo priložnost na dirki bo iskal tudi mladi član AMTK Ljubljana Nick Škorja, ki je bil na Poljskem zanj odličen z desetim mestom. Nekaj podobnega si želi doseči tudi tokrat. Pred odhodom v Nemčijo je Nick dejal: "Poškodba je zdaj pozabljena. Težav z roko skorajda ni več, res pa do zdaj še nisem imel prave obremenitve. S samimi pripravami na to dirko pa sem tudi zadovoljen. Dal bom vse od sebe in si želim ponoviti predstavo iz Poljske. Kaj bo to pomenilo, bom videl po koncu dirke. Želje so sicer velike."Trenutni vrstni red po prvi (od treh dirk)
1. Gleb Čogunov (Rus) 17
2. Dominik Kubera (Pol) 17
3. Maksym Drabik (Pol) 16
4. Robert Lambert (VB) 14
5. Bartosz Smektala 13
6. Wiktor Lampart (Pol) 11
7. Jaimon Lidsey (Avs) 8
8. Jonas D. Jeppesen (Dan) 8
9. Jan Kvech (Češ) 8
10. Nick Škorja 7

Galerija

Članki iz rubrike