Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ou
ou
0 12.09.2019 23:08:37

Alberto Giuliani: To je šele prvi korak, prvenstvo je še dolgo

Bobo
Slovenska odbojkarska reprezentanca je z gladko zmago nad Belorusijo (3:0) začela z nastopi na evropskem prvenstvu.

V Stožicah dvomov o zmagovalcu ni bilo, a to je komaj prvi korak, kot je po tekmi povedal slovenski selektor Italijan Alberto Giuliani. V slovenskem taboru umirjajo evforijo in se skušajo čim bolje pripraviti na naslednje tekmece.



Alberto Giuliani, selektor Slovenije 
"Prva tekma je vedno težka. Danes mogoče ni bilo videti tako, saj smo zmagali prepričljivo, a fantom ni bilo lahko. Na začetku so kazali živčnost in tremo, toda, ko so se sprostili, je igra stekla. Srečen sem zaradi fantov, res so se izkazali. Naši float servisi so tekmecem povzročali ogromno težav, priigrali smo si veliko čistih udarcev, tako v napadu kot v protinapadu. Belorusi so močnejši kot pred dvema mesecema, toda mi smo še bolj. Pozna se trdo delo. A to je šele prvi korak, prvenstvo je še dolgo. Moramo ostati na realnih tleh. Že čez dva dneva nas čaka Finska in s tem še ena težka tekma. Imamo nekaj težav s poškodbami, danes je v hrbtu uščipnilo Klemna čebulja, a lahko rotiram igralce, imam veliko možnosti za zamenjave. Mogoče bodo priložnost za igro dobili nekateri drugi igralci, tako kot jo je danes Mitja Gasparini. In jo tudi zelo dobro izkoristil."

slovenija
Martin Metelko


Tine Urnaut, kapetan Slovenije
"Mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo. Tudi taktično, glave so bile na pravem mestu. Na tekmeca smo se dobro pripravili, od prve točke bili agresivni. Izkoristili smo naš dober float servis, v vsakem nizu z njim naredili razliko, tekmo pa brez težav pripeljali do konca. Tekmecu nismo dopustili igre, a verjemite mi, da niso slabi in da bodo marsikateri ekipi v skupini še trn v peti, marsikomu bodo delali preglavice."

Alen Pajenk, bloker Slovenije
"Danes smo odigrali tekmo, kot si jo lahko le želimo. Gledalci so nam pomagali, mi smo jim z igro in majhnimi padci vrnili uslugo. Tri proti nič zmaga za začetek je zelo dobro. Minusov je bilo zelo malo, mogoče bi lahko ujeli še kakšno žogo, mogoče je kakšna preveč padla na tla. Res smo imeli lep večer. Že zdaj smo misli preusmerili na Finsko, prej se moramo le spočiti. Že danes je bilo ogromno navijačev, upam, da jih bo s tekme v tekmo še več.

Alen Šket, sprejemalec Slovenije
"Nismo pričakovali tako prepričljive zmage. Začeli smo malo nervozno, ampak v nadaljevanju pokazali res dobro igro. A vedno se da še bolje, vsi vemo, da zmoremo še več, naredili bom vse, da to tudi dokažemo. Veliko smo delali, da ne bi prihajalo do padcev. Zagotovo bodo še prišli, saj so velikokrat posledica kakovosti tekmecev, ampak mi jih moramo zmanjšati. Danes jih ni bilo in res smo lahko zadovoljni."

Članki iz rubrike