stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 13.09.2019 16:58:53

Konstruktor veliki favorit, pri ženskah odprto

Veteran Franc Kirbiš je zelo vroč. Pred tednom dni je v Mariboru postavil osebni rekord z neverjetnimi 706 podrtimi keglji.
psno
Pred nami je nova kegljaška sezona v državnih ligah. Poletni odmor je bil kar buren. Predvsem v elitni ženski ligi se nam obeta zelo zanimivo prvenstvo, v katerem ni favoritov za naslov prvaka.

K temu je veliko pripomogel tudi prestopni rok. Prvič se bo zgodilo, da Celjanke ne bodo favoritinje za naslov prvaka. Iz različnih razlogov, od materinstva, do službenih obveznosti in zasičenosti, je prišlo do pomladitve ekipe. Poleg tega se je za vedno poslovil avtor in tvorec vseh uspehov (ne samo celjskih!), trener Lado Gobec. V velike čevlje celjske športne legende je zdaj stopila nekdanja izvrstna igralka in reprezentantka, Mariborčanka Ljuba Tkalčič.

Tudi aktualne prvakinje, igralke Triglava, vstopajo v sezono močno oslabljene. Zapustil jih je trener Albin Juvančič, v Nemčijo pa je odšla prva igralka Brigita Strelec. Njena hčerka Anja Forštnarič je zasičena s kegljanjem in bo nekaj časa počivala in morda igrala v B ligi v Ljubljani. Zapustila jih je še ena odlična igralka Petra Bašek, ki se vrača k Brestu. Namesto njih bodo vrzel skušale zapolniti bosanska reprezentantka Maja Kovačević in neizkušeni Maja Zupanc iz Železnikov ter Koprčanka Romana Adam. To je priložnost za Brest iz Cerknice, ki je v svoje vrste pripeljal še talentirano Vesno Deklevo iz Proteusa. Pri ostalih ženskih klubih ni bilo kakšnih večjih sprememb. V boju za visoka mesta tako lahko ponovno pričakujemo Tržičanke in Kamničanke. Toda dekleta Ljubelja bodo vseeno oslabljena, saj jih spomladi vodil do izjemnega uspeha trener moške ekipe Ljubelja Robi Blaha, ki pa v letošnji sezoni ne bo več v Tržiču. Ne smemo pozabiti niti na Impol. Malce slabšo odskočno desko imajo v Postojni, Miklavžu in v Radljah, toda te tri ekipe lahko pokvarijo računico najboljšim. Adria, ki se je po nekaj sezonah vrnila med najboljše, je v torek poslala sporočilo, da žal izstopa iz tekmovanja. Glavni razlog pa je, da zaradi bolezni in poškodb nimajo zadostnega števila igralk, kar pomeni, da bo v vsakem krogu ena ekipa prosta.



Ljubelj močno oslabljen

V moški konkurenci ekipa prvakov Konstruktor ostaja v enaki postavi, saj jih je zapustil le Miha Dobnikar. Njihovi glavni tekmeci, igralci Ljubelja, so ogromno izgubili, saj jih je zapustil trener Robi Blaha ter odličen kranjski dvojec, Grega Bajželj in Davor Sobočan. Oba sta se vrnila v matični Triglav, ki tako postaja zelo zanimiva in tudi močna ekipa. Velika okrepitev za Kamničane pa je, da se po dolgem okrevanju vrača nekdanji reprezentant Marko Oman. Lepo okrepitev pa so dobili Postojnčani, ki so se lani prebili celo do četrtega mesta, saj je prišel k njim nekdanji reprezentant Igor Čosič. Tako bi Notranjci lahko postali nevarni tudi Mariborčanom. Z nespremenjeno ekipo ostajajo v Konjicah in v Litiji. Pri slednjih računajo na napredek mlajših za naskok v prvo polovico lestvice. Goričani bodo malce oslabljeni, saj jih je zapustil Čosič. Močni pa bodo novinci v ligi, Ograjca iz Ljubljane. V zameno so sicer dobili Logarja iz Hrastnika, ki pa je vseeno slabši od Jeseničana. Zaradi tega bodo v še večjih težavah v Hrastniku. Zelo zanimivi pa bodo novinci v ligi, Ograjca iz Ljubljane, ki stavi predvsem na reprezentanta Pintariča, Kranjčana Hafnarja in še na nekatere druge. Poleg tega imajo zdaj v svojih vrstah tudi Albina Juvančiča, ki je svoj novi trenerski izziv našel v Ljubljani. Kdo ve, morda pa Ljubljančane popelje na evropska prizorišča.



Derbi bo v Kranju, kamor prihajajo Cerkničanke

Na otvoritvi prvenstva bomo videli zelo zanimiv dvoboj v Kranju. Državne prvakinje, igralke Triglava, gostijo Brest. Cerkničanke imajo morda na papirju najmočnejšo ekipo, zato je ta derbi še kako zanimiv. Zanimivo bo tudi v Celju na sosedskem derbiju, na katerem bo debitirala Ljuba Tkalčič. V Postojni so domačinke v vlogi favoritinj, kakor tudi v Mariboru, kjer so favoritinje Kamničanke. Toda dekleta izpod Velike Planine znajo na gostovanju večkrat negativno presenetiti. Tržičanke so na začetku proste, zato pa bo na moški tekmi v Tržiču bolj vroče, saj tam gostujejo prvaki iz Maribora. Tokrat se bo videlo, kolikšna je izguba trojke Blahe, Bajžlja in Sobočana. V Postojni pa bomo videli, kakšni so dejanski dometi Proteusa, ki bo gostil Hrastničane. Zelo vroče pa bo na preostalih treh tekmah, v Kranju, v Litiji in v Ljubljani, kjer se bodo predstavili novinci v ligi, igralci Ograjce.

Pari prvega kroga
1. A liga – moški
Triglav – Konjice (14.30)
Ograjca – Calcit (15.30)
Ljubelj – Konstruktor (17.00)
Proteus – Hrastnik (17.30)
Litija – Gorica (17.30)


1. A liga – ženske
Proteus – Remoplast (14.00)
Triglav – Brest (14.30)
Celje – Impol (15.00)
Miklavž – Calcit (16.00)
Ljubelj – prost



Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike