zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

ue
ue
0 13.05.2019 11:38:41

PETLETNIK, KI UMIRA ZA RAKOM, poslal ganljivo sporočilo HAMILTONU (video)

Formula ena je šport brez čustev? Dirkači so 'ledeni' možje? Daleč od tega.

34-letni Lewis Hamilton je dokazal, da imajo vozniki najhitrejših bolidov na svetu tudi prostor za čustva.

Hamilton, zmagovalec 76 dirk za svetovno prventvo in petkratni svetovni prvak, ki je na dobri poti, da postane še šestič, ve, kako lahko bolezen prizadane človeka. Lewis ima brata, ki ima redko mišično bolezen, in je zelo omejen pri gibanju. Po zmagi na dirki v Barceloni pa je povedal: "To zmago posvečam Harryju, ki mi je pred dirko poslal sporočilo!"
Zgodba petletnega Harryja Shawna se je Hamiltona zelo dotaknila. 29. aprila so zdravniki dvignili roke nad zdravstvenim stanjem fantiča, ki ima neozdravljivega kostnega raka. Predvideli so mu le še teden dni življenja.
Toda Harry še živi. "Pred dirko sem dobil sporočilo. Globoko se me je dotaknilo in navdihnilo. Harry bi lahko za to sporočilo izbral kateregakoli drugega dirkača, a je v zanj izjemno hudih časih izbral mene. To zelo spoštujem. Vse dobro, Harry!" je dejal Hamilton.
Starši nesrečnega Harryja so že izgubili enega otroka, Harry pa se junaško bori z neozdravljivo boleznijo. "Vsak dan je darilo. Toda bolečine so postale neznosne, prehude, da bi Harry lahko še enkrat sezidal grad na peščeni obali morja, ki ga ima tako zelo rad," so dejali starši.

Harryjevi straši so začeli veliko dobrodelno akcijo, s katero zbirajo denar za raziskave za rakave bolezni. Seveda jo je podprl tudi Hamilton.

Članki iz rubrike