Razsvetljenje Dobra karma

Četudi ste živi, je vaša duhovna smrt morda že...

tanja žagar Svet24.si

Tveganje se je Tanji Žagar izplačalo

krek zlatko3 Reporter.si

Zlatko spet razsajal: kot "novinar" na ulici lovil...

trgovina, ženska, zaprtje, zaprta, lokal Svet24.si

Po novem tudi do 100 odstotnega nadomestila za ...

20181109-00896913 Necenzurirano

Resnica o Magni: vsa dvoličnost SDS in medijskih ...

melania-trump, božična-jelka, bela-hiša Odkrito.si

Melania je sijala od veselja

utah, monolit Odkrito.si

So v ameriški puščavi našli sporočilo ...

STA
STA
2 10.05.2019 16:14:03

Po mesecu premora spet motokros na vrhunski ravni

Motokrosisti so imeli v najmočnejši konkurenci zadnji mesec predah, saj ni bilo dirk svetovnega prvenstva. Sezona SP se bo nadaljevala v italijanski Mantovi, v najmočnejšem razredu MXGP tudi z dvema slovenskima predstavnikoma, Timom Gajserjem in Klemnom Gerčarjem.

Zadnja dirka je bila 7. aprila v Trentinu, nanjo pa ima lepe spomine tudi Gajser. Takrat je prvič v sezoni zmagal, obenem pa nadaljeval letošnje uspehe, saj je vse prve štiri dirke končal na stopničkah.

Za Gajserja je bila zmaga v Trentinu prva za SP po Švedski 2017. Z njo se je v skupnem seštevku približal Italijanu Antoniu Cairoliju, ki je bil v prvem delu sezone sicer najbolj prepričljiv in ima že lepo prednost pred tekmeci.

Pred peto postajo sezone ima tako Italijan 191 točk, Gajser je drugi s 175, tretji pa Francoz Gautier Paulin s 142.

Mantove v zadnjih dveh letih ni bilo v koledarju SP, ko pa je bila dirka leta 2016 tam zadnjič, je zmagal Gajser.Tudi peta dirka sezona pa bo minila brez svetovnega prvaka iz lanske sezone. Nizozemec Jeffrey Herlings namreč še ni povsem nared po poškodbi, zaradi katere je moral izpustiti začetek te sezone, in čeprav je v zadnjem mesecu nakazal, da bi se morda lahko vrnil že v Mantovi, ga ni na seznamu prijavljenih tekmovalcev elitnega razreda.

Na njem pa bo še drugi Slovenec; Klemen Gerčar letos ne nastopa na vseh dirkah, predvidoma bo sodeloval na vseh ali pa na večini evropskih, tudi v Mantovi pa bo skušal ujeti prve točke v sezoni, na prejšnji v Trentinu mu to z 29. mestom še ni uspelo.

V šibkejšem razredu MX2 tokrat ne bo slovenske udeležbe, Jan Pancar, ki je letos že odpeljal nekaj dirk, v Mantovi ne bo nastopil.

V MXGP bo v nedeljo prva vožnja ob 14.15, druga pa ob 17.10.

Značke: motokros, sp

Članki iz rubrike