Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

STA
STA
0 10.05.2019 16:13:29

Hrvat finalist svetovnega pokala v Plovdivu

Rajko Hrvat, edini slovenski veslač na uvodni tekmi svetovnega pokala v bolgarskem Plovdivu, se je preko repasaža uvrstil v sobotni finale lahkih enojcev.

V predtekmovanju je Hrvat v svoji skupini zasedel tretje mesto za Madžarom Petrom Galambosom in Poljakom Miloszem Jankowskim. Do polovice tekme je bil s tekmecema, ki sta se v finale uvrstila neposredno, v boju za eno od prvih dveh mest.

V repasažu je Hrvat veslal dobro predvsem v drugem delu. Do polovice se je za zmago z njim še boril Španec Patricio Rojas Aznar, v drugem delu pa mu je Izolan ušel in zabeležil prepričljivo zmago.


"Dopoldanski nastop je bil katastrofa. Predvsem v drugem delu, kjer sem izgubil zavesljaj in posledično tudi hitrost. Popoldan sem to popravil in uresničil prvi del svojih ciljev tukaj v Bolgariji," je po tekmi za STA povedal trenutno najboljši slovenski veslač.

A cilji bodo za Hrvata visoki tudi v finalu. "Seveda moram stopnjevati svoje nastope tukaj, potem pa je možno prav vse," je še dejal Hrvat, za katerega je tekma v Bolgariji tudi generalka za majsko evropsko prvenstvo v Luzernu ter prva preizkušnja v močni konkurenci po zmagah na regatah v Zagrebu in na Bledu.

Del slovenske reprezentance bo konec tedna nastopil na močni regati v nemškem Duisburgu.

Članki iz rubrike