zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

STA
STA
0 10.05.2019 16:13:29

Hrvat finalist svetovnega pokala v Plovdivu

Rajko Hrvat, edini slovenski veslač na uvodni tekmi svetovnega pokala v bolgarskem Plovdivu, se je preko repasaža uvrstil v sobotni finale lahkih enojcev.

V predtekmovanju je Hrvat v svoji skupini zasedel tretje mesto za Madžarom Petrom Galambosom in Poljakom Miloszem Jankowskim. Do polovice tekme je bil s tekmecema, ki sta se v finale uvrstila neposredno, v boju za eno od prvih dveh mest.

V repasažu je Hrvat veslal dobro predvsem v drugem delu. Do polovice se je za zmago z njim še boril Španec Patricio Rojas Aznar, v drugem delu pa mu je Izolan ušel in zabeležil prepričljivo zmago.


"Dopoldanski nastop je bil katastrofa. Predvsem v drugem delu, kjer sem izgubil zavesljaj in posledično tudi hitrost. Popoldan sem to popravil in uresničil prvi del svojih ciljev tukaj v Bolgariji," je po tekmi za STA povedal trenutno najboljši slovenski veslač.

A cilji bodo za Hrvata visoki tudi v finalu. "Seveda moram stopnjevati svoje nastope tukaj, potem pa je možno prav vse," je še dejal Hrvat, za katerega je tekma v Bolgariji tudi generalka za majsko evropsko prvenstvo v Luzernu ter prva preizkušnja v močni konkurenci po zmagah na regatah v Zagrebu in na Bledu.

Del slovenske reprezentance bo konec tedna nastopil na močni regati v nemškem Duisburgu.

Članki iz rubrike