profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 10.05.2019 16:13:29

Hrvat finalist svetovnega pokala v Plovdivu

Rajko Hrvat, edini slovenski veslač na uvodni tekmi svetovnega pokala v bolgarskem Plovdivu, se je preko repasaža uvrstil v sobotni finale lahkih enojcev.

V predtekmovanju je Hrvat v svoji skupini zasedel tretje mesto za Madžarom Petrom Galambosom in Poljakom Miloszem Jankowskim. Do polovice tekme je bil s tekmecema, ki sta se v finale uvrstila neposredno, v boju za eno od prvih dveh mest.

V repasažu je Hrvat veslal dobro predvsem v drugem delu. Do polovice se je za zmago z njim še boril Španec Patricio Rojas Aznar, v drugem delu pa mu je Izolan ušel in zabeležil prepričljivo zmago.


"Dopoldanski nastop je bil katastrofa. Predvsem v drugem delu, kjer sem izgubil zavesljaj in posledično tudi hitrost. Popoldan sem to popravil in uresničil prvi del svojih ciljev tukaj v Bolgariji," je po tekmi za STA povedal trenutno najboljši slovenski veslač.

A cilji bodo za Hrvata visoki tudi v finalu. "Seveda moram stopnjevati svoje nastope tukaj, potem pa je možno prav vse," je še dejal Hrvat, za katerega je tekma v Bolgariji tudi generalka za majsko evropsko prvenstvo v Luzernu ter prva preizkušnja v močni konkurenci po zmagah na regatah v Zagrebu in na Bledu.

Del slovenske reprezentance bo konec tedna nastopil na močni regati v nemškem Duisburgu.

Članki iz rubrike