Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.11.2018 15:10:32

Usik ostaja neporažen

Ukrajinski boksar Oleksandr Usik je v dvoboju z Britancem Tonyjem Bellewom v Manchestru s knockoutom v osmi rundi ubranil naslov svetovnega prvaka v lahko-težki kategoriji verzije IBF, WBA, WBC in WBO. Zmaga v dvoboju je bila njegova 16. v karieri, dvoboja med profesionalci doslej ni izgubil, 12 jih je dobil že pred koncem zadnje runde.

Do osme runde pa 31-letnemu Ukrajincu, olimpijskemu prvaku iz Londona leta 2012, tokrat ni šlo vse po načrtih. Štiri leta starejši tekmec je bil boljši, vodil je po sodniški točkah, a Bellew nato napada tekmeca ni zdržal.


Britanec je po koncu dvoboja napovedal slovo od ringov, Usik pa je dejal, da je pripravljen prestopiti v težjo kategorijo in se boriti s svetovnim prvakom Anthonyjem Joshuo.

"Vedel sem, kako boksa, pred leti sem bil njegov partner na treningih. A se očitno tam nisem dovolj naučil. Dal sem se od sebe, vendar je bilo premalo. Usik je odličen boksar, najboljši, s katerim sem se kadar koli pomeril," je bil poln hvale na račun prvaka Bellew, ki je v 34. dvoboju zabeležil šele tretji poraz.

Značke: boks, sp

Članki iz rubrike