ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

maske Svet24.si

Poveljnik Civilne zaščite: Tudi po dobavah ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

STA
STA
0 11.11.2018 15:10:32

Usik ostaja neporažen

Ukrajinski boksar Oleksandr Usik je v dvoboju z Britancem Tonyjem Bellewom v Manchestru s knockoutom v osmi rundi ubranil naslov svetovnega prvaka v lahko-težki kategoriji verzije IBF, WBA, WBC in WBO. Zmaga v dvoboju je bila njegova 16. v karieri, dvoboja med profesionalci doslej ni izgubil, 12 jih je dobil že pred koncem zadnje runde.

Do osme runde pa 31-letnemu Ukrajincu, olimpijskemu prvaku iz Londona leta 2012, tokrat ni šlo vse po načrtih. Štiri leta starejši tekmec je bil boljši, vodil je po sodniški točkah, a Bellew nato napada tekmeca ni zdržal.

Britanec je po koncu dvoboja napovedal slovo od ringov, Usik pa je dejal, da je pripravljen prestopiti v težjo kategorijo in se boriti s svetovnim prvakom Anthonyjem Joshuo.

"Vedel sem, kako boksa, pred leti sem bil njegov partner na treningih. A se očitno tam nisem dovolj naučil. Dal sem se od sebe, vendar je bilo premalo. Usik je odličen boksar, najboljši, s katerim sem se kadar koli pomeril," je bil poln hvale na račun prvaka Bellew, ki je v 34. dvoboju zabeležil šele tretji poraz.

Značke: boks, sp

Članki iz rubrike