Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 03.11.2018 12:27:52

Marquezu deževne kvalifikacije Sepanga

Na novo okronani motociklistični svetovni prvak Marc Marquez (Honda) si je tudi na veliki nagradi Malezije privozil najboljši startni položaj na dirkališču v Sepangu pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v kraljevskem razredu motoGP. Iz prve vrste bosta startala tudi Francoz Johann Zarco (Yamaha Tech3) in Italijan Valentino Rossi (Yamaha).

Kvalifikacije so morali zaradi tropskega naliva prestaviti za eno uro in pol. Marquezu je na mokri stezi zdrsnilo, a se je nemudoma pobral, brez posledic, ter nadaljeval s kvalifikacijami.


Marquez je že na dirki v Motegiju sedmič skupno in petič v razredu motoGP osvojil naslov motociklističnega svetovnega prvaka. Po slabši predstavi na dirki za VN Avstralije na Phillip Islandu, ko je po zdrsu s steze ostal brez končne uvrstitve, se bo v Sepangu podal v boj za novo zmago.

Vremenske razmere krojijo dogajanje v Maleziji, na predzadnji dirki motociklistične sezone. Ljubitelje motociklizma čaka še malce zgodnejše vstajanje. Zaradi vremenske napovedi bo osrednji dogodek dneva, dirka v razredu motoGP, že ob 6. uri zjutraj po srednjeevropskem času.

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike