serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Mary Elizabeth Winstead in Ewan McGregor Svet24.si

Hčerka takole raztrgala slavnega očeta

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

youtube-logo Svet24.si

YouTube nad posnetke z nevarnimi izzivi

maja begovic obrez Njena.si

Finalistka Maja ni več takšna

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

STA
STA
0 02.11.2018 15:57:16

Wada od Rusov zahteva vpogled v podatke

Reuters
Svetovna protidopinška agencija (Wada) zahteva od ruske protidopinške agencije (Rusada), da ji omogoči dostop in vpogled v datoteko moskovskega laboratorija, ki je znova dobil licenco za delo. To licenco lahko Wada znova prekliče, če ruske oblasti ne bodo sodelovale.

Glavni preiskovalec Wade, nekdanji kriminalist Günter Younger, je v pogovoru za sobotno izdajo Tageszeitunga TZ opozoril, da od Rusije pričakujejo, da bo upoštevala vse pogoje, torej tudi vpogled preiskovalcem Wade v datoteko moskovskega laboratorija. "Če se to ne bo zgodilo, pričakujem, da jih bodo znova doletele hitre sankcije ter nova prepoved, na podlagi novih pravil," je razkril Younger.

"Zadeva se nanaša na 9000 vzorcev, ki bi jih radi vnovič pregledali. Ampak seveda to ne pomeni, da imamo prav toliko odprtih dopinških primerov," je še dodal Younger.

Wada je kljub mednarodnim kritikam podprla Rusado, ki je septembra po sestanku na Sejšelih vnovič dobila dovoljenje za delo. Pogoji so strogi, Wada zahteva tudi dostop do vseh podatkov za svoje preiskovalce, sicer lahko Rusom, ti so bili tri leta izključeni, status vnovič odvzame. Younger trdi, da je prav nemoten dostop za preiskovalce odločilen pri statusu Rusade, zato ni razloga, da bi se status ruskega laboratorija spremenil.

Značke: doping, sta

Članki iz rubrike