Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 02.11.2018 20:11:36

ACH Volley-ju žreb namenil Zenit, VfB Friedrichshafen in Chaumont ali Vojvodino

Klemen Brumec
V Budimpešti so opravili žreb skupin za odbojkarsko ligo prvakov. Edini slovenski predstavnik v tem tekmovanju, ACH Volley, bo nastopil v skupini C, kjer se bo dvakrat pomeril z Zenitom iz Sankt Peterburga, Friedrichshafnom in boljšim z dvoboja med francoskim Chaumontom VB 52 Haute Marne ter Vojvodino NS Seme iz Novega Sada.

Aktualni državni prvaki iz Ljubljane so bili neposredno uvrščeni v skupinski del tekmovanja, v tretjem bobnu so skupaj z belgijskima ekipama Greenyard Maaseik in Knack Roeselare, francoskim Toursom in češkim ČEZ Karlovarsko čakali na svoje tekmece.

Francoska odbojkarska legenda, Victoria Ravva, ki je opravila žreb moškega dela lige prvakov, je slovenski ekipi namenila petouvrščeno ekipo ruskega prvenstva v pretekli sezoni, Zenit Sankt Petersburg, nemške državne podprvake VfB Friedrichshafen in pa zmagovalca dvoboja med francosko ekipo Chaumont VB 52 Haute Marne, ki je lanska udeleženka lige prvakov, in aktualnimi srbskimi prvaki Vojvodino NS Seme Novi Sad. Prva tekma odbojkarje ACH-ja čaka med 20. in 22. novembrom.

Drugi slovenski predstavniki v evropskih odbojkarskih tekmovanjih so odbojkarice Nove KBM Branik, ki bodo nastopale v pokalu CEV, ter odbojkarice ekip Formula Formis, GEN-I Volley ter Calcit Volley in odbojkarji Calcit Volley-ja, ki se bodo borili v pokalu CEV Challenge.


V pokalu CEV, ki bo potekal med 6. novembrom in 26. marcem, se bodo mariborske odbojkarice v šestnajstini finala pomerile z ruskim Jenisejem iz Krasnojarska. Če bodo Mariborčanke uspešnejše od tekmic, se bodo v osmini finala pomerile z zmagovalcem med romunskim CSM Targovištem in turškim Galatasarayjem iz Carigrada.
V pokalu CEV Challenge za ženske, ki se bo odvijal med 27. novembrom in 27. marcem, bo v sezoni 2018/19 nastopalo kar 44 ekip, med njimi tudi tri slovenske, Calcit Volley, Formula Formis in GEN-I Volley. Kamničanke, sicer slovenske podprvakinje, so že uvrščene v šestnajstino finala in se bodo za preboj v osmino finala pomerile z boljšim iz dvoboja med slovaško Slavio EU iz Bratislave in madžarskim Jaszberenyjem.

Formula Formis in GEN-I Volley bosta začela v 2. krogu tekmovanja, ki zmagovalca vodi v šestnajstino finala. Rogožanke se bodo pomerile z madžarskim moštvom Vasas Obuda iz Budimpešte, Novogoričanke pa se bodo srečale s slovaškim Strabagom iz Bratislave. Formulo Formis v primeru zmage čaka romunski UVT Agroland iz Timisoare, GEN-I Volley finska LP Kangasala.

Odbojkarji Calcit Volleyja so za tekmece v šestnajstini finala pokala CEV Challenge dobili švicarski Biogas Volley iz Nafelsa. Če bodo slovenski podprvaki uspešni, jih čaka zmagovalec med avstrijskim VCA Amstettnom NO in finskim Savo Volleyjem iz Kuopia oz. norveškim BK Tromsom.

Značke: odbojka, liga prvakov

Članki iz rubrike