aljaz kate Odkrito.si

Slovenec, ki navdušuje tudi Kate in Williama

usodna ženska Svet24.si

Patološka odvisnost od "norega odnosa"

Zlata ženska Petisvet.si

Samo za ženske: to se zgodi, ko ...

požar v mežici Svet24.si

FOTO: Ljudje so se ponoči večinoma znašli sami,...

kate Svet24.si

FOTO: Princa Charles sta zasenčili obe snahi

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande šokirala s to spremembo

sasa lendero 2 Njena.si

Saša Lendero šokirala kot črnolaska!

STA
STA
0 16.08.2018 12:57:00

Gajser in Gerčar se veselita Švice

albatros
Ta konec tedna bo v Švici šestnajsta dirka svetovnega prvenstva MXGP v motokrosu. Na dirki bosta tekmovala dva Slovenca, Tim Gajser in Klemen Gerčar, ki je dirko v Belgiji izpustil.

Pred motokrosisti so sicer trije zaporedni tekmovalni vikendi. Najprej bosta dirki v Švici in Bolgariji, kjer teren in progi Gajserju in Gerčarju ustrezata, nato pa sledi še premierna preizkušnja v Turčiji.

Lani je bila dirka na švicarskem prizorišču Frauenfeld-Gachnang za slovenske motokrosiste zelo uspešna, saj so kar Slovenci osvojili točke. Poleg Gajserja še brata Peter in Jernej Irt, ki pa ju letos v Švici ne bo.


Gajser upa na izboljšanje lanske uvrstitve, ko je bil šesti. "Vesel sem, da se po prostem vikendu znova vračamo na proge. Po Belgiji sem misli preusmeril na naslednje dirke, ki bodo na trdi podlagi. Opravil sem kar nekaj treningov. Proga v Frauenfeldu mi je zares všeč. Lani sem bil sicer šesti, vendar sem prepričan, da bom letos uspešnejši. Cilj je seveda uvrstitev na stopničke," je napovedal Gajser, ki se v seštevku svetovnega prvenstva bori za uvrstitev med najboljše tri motokrosiste na svetu.

Gerčar je imel nekaj zdravstvenih težav, a je v zadnjem tednu lahko spet treniral, zato se dobro razpoložen odpravlja na naslednjo dirko. "Zelo se veselim, da bom lahko znova nastopil v Švici. Žal sem moral preteklo dirko v Belgiji izpustiti zaradi infekcije prebavil in sem s tem izgubil ogromno moči, zaradi neznosnih bolečin sem prejemal tudi infuzijo. Zadnji teden sem lahko spet treniral s polno močjo, zato si v Švici želim izpolniti zastavljen cilj, uvrstitev med dvajseterico."

Kvalifikacije bodo v soboto popoldne, dirka pa v nedeljo s prvo vožnjo ob 14.15 in drugo ob 17.10.

Značke: motokros, tekmovanje

Članki iz rubrike