zirija znan obraz 2019 Odkrito.si

Zamenjali so uveljavljene žirante oddaje Znan ...

chynna deese, lucas robertson Svet24.si

Spoznala sta se na Hrvaškem, umorili so ju v ...

mojzes Petisvet.si

Zgodovina magije - 6. del: Mojzes, največji ...

kombi, blejsko jezero, vlečenje Svet24.si

VIDEO in FOTO: Nenavaden dogodek na Bledu: vozilo ...

Tiffany Trump Svet24.si

FOTO: Trumpova hčer pridobila kar nekaj ...

Tanja Postružnik Njena.si

Voditeljica Ljubezni po domače ničesar ne jemlje...

rasema kosovar2 Njena.si

Rasema pokazala, kako vroče jo je ljubil ...

STA
STA
0 14.08.2018 23:05:09

Včeraj ZMRZNIL, danes zato toliko BOLJ VROČ! Đurić evropski prvak!

Reuters
Slovenski plavalec Darko Đurić je na evropskem prvenstvu v plavanju za invalide v Dublinu osvojil zlato medaljo.

Najboljši slovenski paraplavalec je bil najhitrejši na 50 metrov prosto v kategoriji S4, prvo mesto pa si je razdelil s Čehom Arnoštom Petračkom. Slovenec in Čeh sta v cilj priplavala s časom 40,40, bron je šel v Francijo, osvojil ga je David Smetanine (40,93).

Za 29-letnega Radovljičana je današnja medalja prva na letošnjem prvenstvu, v svoji zbirki pa ima večkratni udeleženec paraolimpijskih iger dve odličji s prejšnjega evropskega prvenstva leta 2016, ko je bil srebrn na 100 metrov prosto in bronast na 200 metrov prosto."Počutim se super, svoje sem oddelal, zadovoljen sem! Že včeraj sem bil na 100 m prosto v igri za medalje, lovil sem Francoza, a sem v zadnjih 30 metrih zmrznil. Zablokiral sem. O vsem sem se pogovoril trenerjem Gregorjem Nahtigalom, ki me spremlja na EP. Odločen sem bil, da danes na 50 m prosto odplavam svojo dirko, z drugimi se ne obremenjujem. Uspelo mi je. Še enkrat se je izkazalo, da je bila prava odločitev, da odidem na trening na Nizozemsko. Moja naloga je, da na tej točki nadaljujem. EP še ni končano, sproščeno grem na tekmi na 200 m prosto in 50 m delfin," je o zlatu in tekmi dejal Đurić.

V Dublinu je Đurić nastope na EP začel s petim mestom na 100 m prosto. Po današnjem uspešnem nastopu bo imel zdaj dva prosta dneva, do konca tekmovanja pa ga čakata še dve tekmi: v petek, 17. avgusta bo plaval na 200 metrov prosto, evropsko prvenstvo pa bo sklenil 19. avgusta na 50 metrov delfin.

Značke: plavanje, invalidi, ep, đurić

Članki iz rubrike