stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 15.04.2018 21:17:58

Dvojna zmaga Ljubljančanov

Bo Žagar v mladem Janu Pintarju (desno) dobil v prihodnosti resnega tekmeca?
mediaspeed.net
V Ljubljani smo na stadionu Ilirije v Zgornji Šiški v prelepem vremenu pred sorazmerno lepim številom gledalcev videli drugo dirko za DP posameznikov.

Vsi vozniki so v soboto že zgodaj dopoldne prišli na stadion, le Mateja Žagarja ni bilo. Na uradni pregled so prišli le njegovi motorji. Potem se je izvedelo, da ima težave s prihodom, saj je v petek zvečer imel dirko na Poljskem. Ljubljančan je sicer imel urejeno vezo za prihod, toda to letalo so odpovedali. Kasneje so odpovedali še eno letalo, na katerega se je želel prebiti. Potem mu je le uspelo ujeti vezo za Zagreb, od koder je prišel le malo pred začetkom dirke. Toda toda to Črnovaščanu ni pustilo posledic, saj je bil v svojih vožnjah zelo zanesljiv in na koncu ponovno zmagal brez izgubljene točke.

Že v tretji vožnji smo videli prvo pravo navdušenje na tribunah. Z izvrstnim startom je povedel mladi, komaj 15-letni Jan Pintar. Toda vodstva ni uspel zadržati, saj ga je ob koncu kroga uspel prehiteti klubski sovoznik Nick Škorja. Ta je vse do konca uspešno držal daleč za sabo veterana Denisa Štojsa. To je mlademu Janu dalo krila in je uspešno opravil še tri vožnje. Med Slovenci je slabše začel Matic Ivačič, kateremu je v prvi vožnji ponagajal motor in ga je tik pred ciljem uspel prehiteti mladi Krčan Hriberšek. Jernej Hriberšek je sicer na dirki glede na prvo dirko v Krškem pokazal določen napredek, toda potreboval bo še mnogo kilometraže.

V nadaljevanju dirke sta kraljevala oba domačina, Žagar in Škorja, ki sta zanesljivo dobivala svoje vožnje in sta si tako priborila finale, medtem ko je bil boj za vožnjo "Zadnja možnost" zelo velik. Tik pred koncem rednega dela so si to priborili Madžar Magoši, Italijan Castagna in tudi Čeh Škurla. Pred zadnjo vožnjo je bilo odprto še eno mesto, za njega pa sta bila dva kandidata. V prednosti je bil seveda Krčan Matic Ivačič proti mlademu Pintarju. Sin nekdanjega šestkratnega državnega prvaka Grega Pintarja Jan tokrat ni bil tako eksploziven, kar je seveda izkoristil Ivačič, ki je bil v vhodu v prvi ovinek za malenkost pred mladim Ljubljančanom in ga potem zaprl, zato je Jan je moral za trenutek spustiti plin. Toda v zaključku vožnje, ko se je celo boril za drugo mesto, mu je poslušnost odpovedal motor in v tej vožnji je ostal brez točke. Toda s svojimi vožnjami je vseeno pokazal, da poseduje očetove gene in lahko pričakujemo od njega lahko tudi boljše rezultate.

V vožnji Zadnja možnost je bil Madžar Norbert Magoši premočan tekmec, medtem ko se je Matic Ivačič moral boriti za drugo mesto, saj ga je zelo ogrožal Italijan Castagna. V velikem finalu pa je Žagar zanesljivo z dokaj veliko prednostjo zmagal pred Škorjo, ki je dopolnil uspeh kluba organizatorja dirke AMTK Ljubljane. Slovenski uspeh je dopolnil še Matic Ivačič, ki je v tretjem poizkusu na dirki uspel ugnati Madžara Norberta Magošija in tako osvojil tretje mesto.

Sama dirka je sicer minila v zelo zanimivih in borbenih vožnjah in praktično brez padcev. Edini manjši zdrs je doživel v zaključku ene od svojih voženj Madžar Roland Kovacs, medtem ko na svojih zadnjih treh vožnjah ni mogel voziti njegov rojak Roland Benke, ki so se mu oglasile bolečine v rami, katero je nedolgo nazaj operiral.

Zadnja dirka v DP bo na sporedu 4. avgusta v Lendavi, kjer bo moral Žagar samo še potrditi novi naslov prvaka. Boj za naslov podprvaka pa bo hud, saj sta Škorja in Ivačič izenačena na drugem mestu.

Izidi
1. M. Žagar (AMTK Lj.) 18
2. N. Škorja (AMTK Lj.) 16
3. M. Ivačič (AMD KK) 11
4. N. Magoshi (Mad) 13
5. M. P. Castagna (Ita) 10
6. M. Škurla (oba Češ) 11
7. P. Buri (Svk) 8
8. J. Pintar (AMD Lj.) 7
9. D. Štojs (AMD KK) 7
10. R. Kovacs (Mad) 5
11. M. Lenarduzzi (Ita) 5
12. M. Jacopetti (Avt) 4
13. J. Mihalik (Svk) 4
14. R. Benke (Mad) 3
15. J. Hriberšek 3
16. M. Mejtsky (Češ) 1
Skupni vrstni red za prvenstvo Slovenije po dveh (od treh) dirk
1. M. Žagar 36
2. N. Škorja in M. Ivačič po 26
4. J. Pintar 12
5. D. Štojs 7
6. J. Hriberšek 4
Galerija

Članki iz rubrike