pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
3 15.04.2018 12:46:36

Drama na maratonu: Zmago je imel v žepu, a omagal, zdravniška služba pa ... (video)

Na zadnji dan iger Commonwealtha v avstralskem Gold Coastu je potekal moški maraton, ki je imel dramatični zaključek. V zahtevnih vremenskih razmerah je slavil domačin Michael Shelley, ki je do zmage prišel po tem, ko se je vodilni tekmovalec na večini kraljeve dolžine Callum Hawkins iz Škotske zgrudil dva kilometra pred ciljem.

Tek se je odvijal v veliki vlagi in vročini, temperatura zraka v avstralskem letovišču se je povzpela nad 30 stopinj Celzija. To je botrovalo odstopu Hawkinsa, ki si je po 38 kilometrih pritekel skoraj dve minuti prednosti, a se je v zaključku zaradi izčrpanosti zgrudil. Bolj kot nesrečen odstop njegov primer odmeva zaradi počasnega odziva zdravniških služb.

Hawkinsa je slabe štiri kilometre pred ciljem začelo zanašati, kmalu je izgubil ravnotežje in se zgrudil na tla. Potem se je sicer pobral in poskusil nadaljevati, a je naposled še enkrat izgubil ravnotežje in ob padcu z glavo zadel ob ograjo ter obležal.



Čeprav pri tem ni utrpel hujših posledic, je dramatičen odstop sprožil veliko javnih kritik, saj je minilo več minut do prihoda zdravstvenih delavcev, ki so mu ponudili prvo pomoč. Oglasila se je tudi svetovna rekorderka v maratonu Britanka Paula Radcliffe, ki je dejala, da se bi morali organizatorji resno zamisliti. "To se ne bi nikoli smelo zgoditi," je zapisala na Twitterju.

Po Hawkinsovem odstopu je v ospredje prišel Shelley, ki si je s časom 2:16:46 zagotovil drugo zaporedno maratonsko zmago na igrah Commonwealtha. "Nisem bil prepričan, kaj se dogaja. Dva kolega sta mi sporočila, da se je Callum znašel v težavah. Rekla sta, naj se potrudim, da pridem do konca in me bodrila," je trenutke ob koncu dirke opisal tekač, doma iz Gold Coasta.

Značke: atletika, maraton

Članki iz rubrike